Büyükşehir Yasası ile kapısına kilit vurulan Güzelbağ'ın son seçilmiş Belediye Başkanı Mehmet Kula, "Yangın Ortakonuş'ta çıkacak orayı yakacak, Takanlar ve Bayır'a gelecek oraları yakacak. Mahallem gece tanır diye Bayır Muhtarı feryat edecek bir bölüm açalım yangını engelleyelim diyecek ve hiç dikkate alınmayacak. Ve Muhtar haklı çıkacak, mahallesi yanacak. Yangın Güzelbağ’a yaklaşacak, Güzelbağlı gençler yangını önlemek için yine ağaç motorları ile ilgili şahısa Güzelbağ mezarlığının Doğu kısmında koruma alanı oluşturalım diye yalvaracaklar ve dikkate alınmayıp çam ağaçlarının kesilmesine yangına güvenlik bariyeri oluşturulmasına müsade edilmeyecek. Arkasından mezarlıklar ve tabiat harikası karaçamlar  ve vatandaşın evleri yanacak.
Yangının çıktığı mesafe ile Güzelbağ arası 20 kilometre bu kadar mesafede yangın elini kolunu sallaya sallaya ilerledi ve yüzlerce yılda meydana gelen ormanlarımız ihmaller zinciri ile yanmaya devam etti.

Burada Alanya Belediyemiz, Büyükşehir Belediyemiz, Orman Bölge Müdürlüğü ve Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen modern yangın arazözleri hepsi var ancak sahada işin organize edilmesinde yanlışlar ve ihmaller var. Bu kadar modern iş makinaları itfaiye araçları uçaklar helikopterler var iken bu yangının halen söndürülememesi koordinasyon eksikliğinden başka ne olabilir. Buradan çevre köylerimizden yardıma koşan değerli kardeşlerime çok teşekkür ediyorum. 

Israrla söylüyorum devletimizin bütün kurumları yangın bölgesinde ancak işin organize edilmesinde sıkıntılar var. Bunu bizzat bölgeyi iyi bilen birisi olarak yerinde görerek yazıyorum. Eleştiri işin kolay tarafı ancak geçmişte de bölgede büyük yangınlar yaşadık böyle modern yangına müdahale araçlarıda yoktu. Vatandaş toplanır. kazma kürek. tırmık tahra. balta yangının önü kesilir ve yangınlar söndürülürdü. Bugünde Güzelbağ’ı aynı yöntemle kurtardık. Ama yangın bitmedi. ciğerlerimiz yanmaya devam ediyor. Önüne geçilmez ise Turizm Merkezlerine doğru bu yangın süratle ilerliyor. Organize olmakla alakalı sıkıntı çözüldüğü takdirde sıkıntı kalmaz. Allah gecesini gündüzüne katıp fedakarlık yapanlardan razı olsun. 
Tekrar etmekte fayda var Güzelbağ yangınının önü kesilmediği yani yangın söndürülemediği takdirde Karamanlar Saburlar’dan sonra Türkler Avsallar İncekum Okurcalar yani Turizim merkezlerini bu yangın tehdit edecektir. İnşallah bir an önce söndürülür ve bölgemiz rahatlar. Allahım milletimizi yangınla imtihan etmesin inşallah."