Bir çok bölgede ki orman yangınları söndürülürken halen devam etmekte olan yangınlarda mevcuttur. Ekipler bu yangınların söndürülmesi için yangın bölgelerinde büyük mücadele vermektedir.

İlgili Bakanlıklar ve Müdürlükler, yangın bölgelerinde ki hasar tespit çalışmalarını hızla devam ettiriyor. Yangının etkilerini en kısa sürede  silebilmek için Hükümet tarafından yangın bölgelerinde evleri zarar gören vatandaşlara, yöresel mimariye uygun evler yapılarak teslim edileceğini duyuran AK Parti Alanya İlçe Başkanı Mimar Mustafa Toklu,

‘‘Günlerdir ülkemizde devam eden yangılarda; Devletimiz, ekiplerimiz ve halkımız topyekûn seferber oldular. Gece gündüz demeden yangıları söndürebilmek için üstün çaba harcadılar. Yangınlarda bir çok vatandaşımızın evleri ve eşyaları büyük hasar gördü. İlgili kurum ve müdürlüklerimiz bu konuda hasar tespitlerini yangın bölgelerinde yapmaktadır.

Hasar gören evlerin yerine yöresel mimariye uygun olarak yapılacak köy evlerini en kısa sürede vatandaşlarımıza teslim edilecektir. Yangının etkilerini silebilmek için Devletimiz tüm imkanlarıyla yangın bölgelerinde seferber oldu.’’ ifadelerine yer verdi.