Alanya'nın geleceği parlak mahallelerinden birisi olan Demirtaş'ta taş ocağı ile beton santrallerinin sayısının artması vatandaşları canından bezdirdi. Yerleşim yerlerine yakın kurulan taş ocaklarında yaşanan gürültü nedeni ile insanlar, evlerinde oturamaz hale gelirken, beton santrallerinden çıkan tozlar ise evlerin toza bürünmesine neden oluyor. 

Ünlü Sapadere Kanyonu yolu üzerinde kurulan beton santrallerinde çıkan tozlardan dolayı turistler rahatsız olurken, Sedre Çayı'nın kenarındaki beton santrallerinin ise çaya atık bıraktıkları iddia edildi. Demirtaş'ta Ceylan Beton'un şantiyesinden ortaya çıkan toz bulutları, 'Her gün toz mu yutacağız' diye vatandaşların isyan etmesine neden oluyor. 

Vatandaşlar, Demirtaş'ta yerleşim yerleri ile Demirtaş ile Sapadere yolu arasındaki taş ocağı ile beton santrallerinin kaldırılmasını istiyor. Belediye Başkanı Adem Murat Yüçel'e bu konuda çağrıda bulunan vatandaşlar, "Bu tesislere karşı değiliz ama yerleşim yeri ile yol güzergahlarına yakın bölgelere kurulmaması gerekiyor. Çünkü hem yoldan geçerken, hem de evlerimizde gürültü ve tozdan oturamıyoruz" dediler