Birçoğumuzun adını bile duymadığı bir hastalık çölyak. Hastalıkları kadar tükettikleri gıdalar da farklı olan çölyak hastaları, sağlıklı beslenebilmek için glutensiz gıdalara ihtiyaç duyuyor. Piyasada az bulunan ve oldukça pahalı olduğu için çölyak hastalarının almakta güçlük çektiği ürünler, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından ücretsiz sağlanıyor. Belediyeye raporlarıyla birlikte başvuruda bulunan vatandaşlara incelemeleri tamamlandıktan sonra belirli aralıklarla glutensiz gıdalardan oluşan paketler teslim ediliyor. Çölyak hastaları belediyenin yaptığı bu yardımın çok önemli ve hayati olduğunu söylüyor.
EKMEĞİNİ KENDİSİ YAPIYOR
Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından ücretsiz olarak dağıtılan kolilerde glutensiz un, glutensiz makarna, glutensiz şehriye, glutensiz kurabiye gibi ürünler yer alıyor. Glutensiz ekmek bulmakta zorlanan, bulsa bile tanesi 25 lirayı aşan fiyatlarla satılan ekmeği her gün alamayan çölyak hastaları, gıda kolilerinden çıkan glutensiz unlarla kendi ekmeklerini yapıyor. Büyükşehir’den glutensiz gıda yardımı alan 71 yaşındaki Melek Efe de kendi ekmeğini kendisi yapıyor. 
RAHATÇA EKMEĞİNİ YAPIYOR
8 yıl önce çölyak hastası olduğunu öğrenen Melek Teyze, glutensiz ürünlerin hepsinin çok pahalı olmasından yakınıyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin glutensiz gıda paketi yardımından yararlanan Melek Teyze, “Bu zamanda geçinmek zor. Çölyak hastaları için daha da zor. Bir ailede 2-3 kişinin çölyak hastası olduğunu biliyorum. Ürünler çok pahalı. 
Başkanımız Muhittin Böcek’ten Allah razı olsun bizlere de yardım ediyor. Belediyenin gönderdiği paketten çıkan glutensiz unla rahatça ekmeğimi yapabiliyorum” dedi. 
10 yıldır çölyak hastası olan Hafize Şubaşı da Büyükşehir Belediyesi’nin glutensiz gıda yardımından yararlanıyor. Subaşı, “Gözümüz yolda oluyor. Bu paketleri görünce mutlu oluyoruz” diyerek Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e teşekkür etti. 
BÜYÜKŞEHİR İMDADA YETİŞTİ
9 yaşındaki kızı 18 aylıkken teşhis konulan çölyağı “Doktorların bile unuttuğu bir hastalık” diye tanımlıyor Nermin Yörükseven. 3. Sınıfa giden kızı Ada’yı büyütürken çok zorlandığı zamanlar olduğunu söyleyen Yörekseven,  “Antalya Büyükşehir Belediyesi zor zamanları atlatmamıza yardımcı oldu. Bu pahalılıkta, çocuklarımızın bulamayacağı şeylere ulaşmamızı sağlıyorlar. Ada büyüyor eskiden bir ayda yediği makarnayı şimdi iki seferde yiyor” sözleriyle çölyaklı bir çocuğun ailesinin neler yaşadığını özetliyor. 
MUHİTTİN AMCA’YA KURABİYE TEŞEKKÜRÜ
Anne Nermin Yörükseven çölyaklı çocukların okulda en çok arkadaşları kantine gidip bir şeyler aldığı zaman üzüldüğünü söylüyor. Çünkü kızı Ada’nın ve çölyaklı diğer çocukların böyle bir şansı yok. Anne Yörükseven kızının beslenme çantasını her gün özenle kendisi hazırlıyor. Ada ise en çok Büyükşehir Belediyesi tarafından gönderilen gıda paketinde yer alan glutensiz kurabiyeleri seviyor. Ada, kurabiyeler için duyduğu mutluluğu “Muhittin Amca kurabiyeler için çok teşekkür ederim” sözleriyle dile getiriyor.