Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Alanya İlçe Başkan Yardımcısı Şükrü Cimrin, kendi sosyal medya hesabından önemli bir soruna dikkat çekti. Cimrin, "Doğup büyüdüğümüz Kadıpașa Mahallesi Bostancıpınarı Caddesinde kısa süre önce Kuyularönü Meydanı ve Atatürk Caddesi arasında yolun ortasına dubalar yerleştirildi.
Bu uygulamadan sonra kısa süreli duraklama yapmak zorunda kalan araçlar gözlediğimiz kadarıyla trafiğin daha da yavaşlamasına neden oldu. Ayrıca dubalar nedeniyle mal indirmek vs için dükkanlar önünde durabilmek çok zor hale geldi. Okullar açıldığı zaman Hayate Hanım İlkokulu servisleri de trafiğe dahil olunca işler iyice içinden çıkılmaz bir hale gelecek görünüyor. Bu konu ile ilgili bölgedeki esnaflarımızla temasa geçip bir çözüm önerisi geliştirdik. Adı üstünde bu bir öneri, doğruluğu tartışılır ama kanımızca pratikte trafikte rahatlama sağlayacaktır" dedi. 

Cimrin, "Telefon üzerinde çok basit şekilde not alarak ekte sunduğum harita üzerinde de göstermeye çalıştığım gibi, önerimizin ana hatları aşağıdaki gibidir:
1. Atatürk Caddesinde LC Waikiki mağazası karşısından Bostancıpınarı Caddesine girilemeyecek. Kuyularönü Meydanından Atatürk Caddesine kadar kuzey yönünde tek yön olacak.
a) Yol tek yön olacağı için genişleyecek ve bir sıralık parkomat alanı olușturulabilecektir. İşletmelerin ticari faaliyetleri için bu parketme olanağı ayrıca önemlidir (mal ve müşteri indirip bindirme vs.) 
2. İskele Caddesine gidebilmek için PTT Kavşağından girilerek Hayate Hanım İlkokulu önündeki Kültür Caddesi üzerinden Damlatas Caddesine bağlanarak Kuyularönü Meydanına inilecek ve oradan halihazırda da tek yön olan İskele Caddesine devam edilebilecektir.
Ayrıca Kale'den inen araçlar da ister Atatürk Caddesine isterlerse de İskele Caddesine devam edebileceklerdir. 
Yol ister kuzey güney isterse güney kuzey doğrultusunda çalışsın Bostancıpınarı Caddesi'nin Atatürk Caddesi ve Kuyularönü arası bölümünün tek yön olacağı bir formül merkezin bu en işlek caddesini ve trafiği rahatlatacaktır."