Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya İl Başkanı Nusret Bayar'ın, AK Parti Alanya İlçe Teşkilatı'nın iki yıldır kaçak su kullandığı yönündeki iddialar, Alanya siyasetinde şok etkisi yarattı. Bayar'ın bu iddialarına AK Parti İlçe Başkanı Mimar Mustafa Toklu, "Kaçak su kullanmadık. Biz kullandığımız suyun bedelini de kendimiz ödedik" diye yanıt vermişti. 

Bu tartışmalara CHP Alanya İlçe Başkanı Coşkun Karadağ da katıldı. AK Parti İlçe Başkanı Toklu'la yanıt veren Karadağ, "
Bilindiği üzere ASAT yetkililerinin denetimleri sonucunda AKP Alanya ilçe binasının inşasından bu yana herhangi bir abonelik bulunmaksızın kaçak su kullanıldığı tespit edilmiştir.
Temel soru açıktır: AKP ilçe binasının yapımından bu yana şantiye aboneliği dahil herhangi bir abonelik alınmış mıdır? Bu durum ortaya çıkana kadar 2 yıl boyunca herhangi bir ödeme yapılmış mıdır?
Bu soruya cevap vermek yerine konunun geçiştirilmesi şüpheleri arttırmaktadır. AKP yöneticileri önceki aylarda su faturalarının zamlı olduğunu iddia ettiklerinde sayısız fatura gösterebilirken, kaçak su hakkında tek bir fatura veya makbuz dahi gösterememektedirler.
Bizce bu işin sorumluları makul ve yeterli açıklama yapmaktan kaçınmaktadırlar. O halde biz sorularımıza devam etmekteyiz.
1.    İddia edilen ödeme makbuzlarını kamuoyuyla ne zaman paylaşmayı düşünmektedirler?
2.    Binanın ruhsatında veya iskanında su aboneliğini engelleyen bir hukuka aykırılık mı vardır?
3.    Eğer yoksa şantiye aboneliği dahil olmak üzere ilçe binasının ilk aboneliği ne zaman alınmıştır?
4.    Son kuruşuna kadar ödendiği iddia edilen su paralarının içinde kullanım bedeli dışında usulsüzlük nedeniyle ödenen bir ceza bedeli var mıdır?
5.    En baştan beri takılı olduğu iddia edilen su saatinin ASAT’ta kaydı var mıdır? ASAT kaydı bulunmuyorsa, bugüne kadar tek bir sayaç kullanıldığı ve kullanılan su miktarının doğruluğu nasıl ispatlanabilir? (Bilindiği gibi piyasada cüzi miktarlarla ve kolaylıkla su sayacı elde edilmesi ve birden çok kez değiştirilmesi mümkündür.)
6.    Bu duruma sebep olan kişiler araştırılmış/işlem yapılmış mıdır?
Bizim için önemli olan AKP İlçe Teşkilatının ne kadar su borcu olduğu değil, denetimsiz şekilde ne kadar su kullanıp kullanmamış olduğudur. Bu olay, AKP İlçe Başkanının geçiştirdiği ve yanlış yönlendirdiği kadar basit bir konu değildir. İktidar partisinin, halkın parasıyla yapılan, üstünde tüyü bitmemiş yetimin hakkı olduğu temel hizmetlerde takındığı bu kanuntanımaz tutum kabul edilemez." dedi