Alanya Belediye Meclisi'nin Ağustos ayı toplantısında Belediye Başkanı Adem Murat Yücel tarafından son anda gündem maddelerine eklenen Mahmutlar'daki AVM inşaatı için yetki istemesi konusunda yapılan oylama toplantıya damga vurmuştu. Cumhur İttifakı ortağı Ak Parti grubu ile CHP ve İYİ Parti grupları, AVM inşaatrı ile ilgili hukuki sürecin tamamlanmadığı gerekçesiyle oylamaya katılmama kararı almışlardı.
Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, konunun komisyona havale edilmesi teklifine sıcak bakmayarak maddeyi oylamaya sunmuştu. Yapılan oylamada MHP'li üyeler evet derken, CHP'den Nazmi Zavlak ve Hüseyin Yaman İYİ Parti'den de Hasan Basar ve Halit Öztürk, sürpriz yaparak evet oyu kullanıp Başkan Yücel'e destek olmuşlardı. 

Alanya Belediye Meclisi'nin CHP'li Üyesi Yılmaz Bağışlar bugün sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak, Mahmutlar Alışveriş Merkezi'nin inşaatı ihalesi ve sözleşmesinin bu ay mahkeme kararı ile iptal edildiğini açıkladı. Bağışlar sözlerini şöyle sürdürdü:
"Böylelikle, Alanya Belediye meclisimizin belediye başkanına vermiş olduğu yürütmeyi durdurma yetkisi geçersiz duruma gelmiş oldu.
Demek ki; itibar cellatlığı yaparken daha dikkatli olmak gerekirmiş. Diğer mahalle temsilcisi meclis üyelerimizin aksine , bölgemizle ilgili bir karar da, risk aldık, herşeyi göze aldık ve hukuk üstünlüğünü ön planda tuttuk. İnandığımız doğrular uğruna dik durmaya çalıştık ve hukuki somut gerekçelerle karar aldık.
Hakkımızda, özellikle Mahmutlar' da bu konuda mecliste red oyu kullandığımız için yıpratıcı kara propaganda yapılmasına çok üzüldüm. Siyasi etiğe uygun değildi çünkü bu..
Doğruların zamanla ortaya çıkmak gibi bir huyu vardır. Bizler gelip geçiciyiz, görev süremizi tamamlayınca başka arkadaşlara görevi devredeceğiz, önemli olan kamu menfaati ve hukuğun üstünlüğüdür. Hukukta somut gerekçeler de her zaman soyut niyetlerin önünde gelir.
Biz seçimde oy isterken vatandaşlarımıza, hakkınızı, adaletin izin verdiği ölçüde koruyacağız diye söz verdik.
Sözümüzün arkasındayız, her ne olursa olsun, hep öyle yapmaya da devam edeceğiz.
Mevcut yapının, atıl durumdan, bir an önce hukuksal doğrular çerçevesinde kurtulması için çalışmaya devam edeceğiz."