İlk teknik direktörlük deneyimini Aytemiz Alanyaspor'da yaşayan Çağdaş Atan, takımına herkes tarafından takdir edilen bir oyun oynatıyor. Ligin en iyi futbol oynayan takımlarından biri olan Alanyaspor, 30 maçta topladığı 49 puanla ligde 5. sırada yer alıyor.

Avrupa'da tek rakibi Barcelona ve Bayer Münih
Rakip kim olursa olsun, iç saha ya da dışa saha farketmeksizin topa sürekli sahip olan ve sürekli hücumu düşünen Alanyaspor, Süper Lig'de en fazla isabetli şut atan takım konumunda.

Süper Lig'de 30 maçta rakip kaleye 180 isabetli şut atan Alanyaspor'u Avrupa'nın 5 büyük ligiyle kıyaslarsak bu alanda geçebilen tek takım Barcelona. Katalan ekibi La Liga'da rakip kaleye 188 isabetli şut gönderdi. Bayern Münih ise, 26 haftada Alanyaspor ile aynı sayıda isabetli şut attı.

Galatasaray da listede
Bu sezon kendi ligin en fazla isabetli şut atan takımlar arasında Galatasaray da ilk sıralarda yer alıyor. Süper Lig'de Alanyaspor'un ardından 171 isabetli şut ile en fazla isabetli şut atan Galatasaray, Avrupa'nın 5 büyük ligiyle kıyaslandığında 4. sırada yer alıyor.

TAKIM    MAÇ    İSABETLİ ŞUT    GOL
Barcelona    28    188    67
Bayern Münih    26    180    78
Alanyaspor    30    180    48
Galatasaray    30    171    61
PSG    30    168    67

İSABETLİ ŞUTLARI GOLE ÇEVİRME ORANLARI 
Süper Lig ve Avrupa'nın 5 büyük liginde, isabetli şut sayısı em yüksek 5 takım arasında bu şutları gole çevirme oranı en yüksek takım Bayern Münih... Bavyera ekibi, isabetli şutların %43, 33'ünü gole çevirdi. Bayern Münih'in ardından gole çevirme oranı en yüksek takımlar PSG ve Galatasaray..