Korkuteli’de yaz aylarında yaşanan su sıkıntısını gidermek için Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden Korkuteli Büyükköy İçme Suyu Projesi’nde sona gelindi. İller Bankası Su Kanalizasyon ve Altyapı Projeleri (SUKAP) kapsamında yüzde 50’si hibe ile gerçekleşen projeden 10 mahalle yararlanacak.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, ilçelerde yaşanan su sorununu en aza indirmek için proje ve yatırımlarına devam ediyor. Yaz aylarında artan nüfusla birlikte Korkuteli ilçesinde yaşanan su sorununu çözmek üzere ASAT Genel Müdürlüğü tarafından yapımına başlanan Korkuteli Büyükköy İçme Suyu Projesi’nde adım adım sona geliniyor. ASAT Genel Müdürü Av. İbrahim Kurt ve İller Bankası Bölge Müdürü Fuat Koçal, Büyükşehir Belediyesi’nin Korkuteli’de hayata geçirdiği önemli yatırımlardan biri olan Büyükköy İçme Suyu Projesi’ni inceledi. Heyet Çomaklı sondaj alanında ve Büyükköy içme suyu depolama sahasında süren çalışmaları yerinde gördü.
10 MAHALLEYE HİZMET VERECEK
İller Bankası Su Kanalizasyon ve Altyapı Projeleri (SUKAP) kapsamında yüzde 50’si hibe ile gerçekleşen Büyükköy İçme Suyu Projesi Korkuteli İlçesi Çomaklı Mahallesi’nden 7 bin 820 metre 300’lük çelik boru imalatı ve Büyükköy Mahallesi’ne 1000 m3 içme suyu deposu yapım işini içeriyor. Haziran ayında sahada fiziki çalışmaları başlayan ve hızla ilerleyen projede sona yaklaşıldı. İmalatlar tamamlandığında özellikle yaz aylarında su sıkıntısı yaşayan bölgelerde sorun çözülmüş olacak. İçme suyundan Söğütçük, Kemerağzı, Karataş, Çaykenarı, Karakuyu, Leylek, Çukurca, Yakaköy, Büyükköy, Bozova mahalleleri ve Korucak mevkiini içine alan geniş bir alan yararlanacak.
ÇALIŞMALARI YERİNDE GÖRDÜLER
Heyet daha sonra Korkuteli Kaymakamı Ömer Çimşit’i makamında ziyaret etti. ASAT ve İLBANK yöneticileri buradaki görüşmenin ardından Kaymakam Çimşit ile birlikte ASAT’ın Korkuteli Atık Su Arıtma Tesisine geçerek çalışmaları yerinde gördü. Muhtarlarla da görüşen heyet, talep ve sorunlarını dinledi.