Ziyarette, Konsolos Raimo Pahkasalo, Fahri Konsolos Kuddusi Müftüoğlu, Alanya Belediye Meclis Üyesi Paulina Müftüoğlu ve ALTSO Yönetim Kurulu Üyeleri Hilmi Bilal Sözen ve Raşit Sadullahoğlu da hazır bulundu. 
İşbirliği fırsatlarının görüşüldüğü ziyarette ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, Alanya’nın lokomotif sektörleri turizm, tarım, inşaat ve emlak başta olmak üzere birçok alanda Büyükelçi Maki’ye bilgiler aktardı. 

Başkan Şahin, ziyarette Alanya’da yerleşik olarak yaşayan yabancı ülke vatandaşlarının varlığından duyduğu memnuniyeti de dile getirdi. Şahin, yabancı ülke vatandaşlarına hem sosyal yaşamda hem de iş hayatlarında pozitif ayrımcılık yaptıklarını vurgularken onları “Yeni Alanyalılar” olarak kabul ettiklerini belirterek, çok kültürlülüğün getirdiği avantajlardan söz etti. Şahin göreve geldiğinden bu yana KOSGEB Destekli çok sayıda fuar düzenlediklerini de dile getiren ALTSO Başkanı, Finlandiya’ya da mümkün olan zaman diliminde iş adamları ile bir gezi yapabileceklerini ifade etti.

Büyükelçi Maki’de verdiği bilgiler için ALTSO Başkanı Mehmet Şahin’e teşekkür etti. ALTSO’nun başarılı çalışmalarını takdir ettiğini belirten konuk büyükelçi, birçok alanda Alanya Ticaret ve Sanayi Odası ile işbirliğine gidebileceklerini söyledi. 

Alanya’nın tarihi ve doğal güzelliklerinden de bahseden Başkan Şahin, turizm, tarım ve inşaat gibi sektörler konusunda da önemli bilgiler aktardı.
ALTSO Yönetim Kurulu faaliyetleriyle ilgili olarak da Büyükelçiyi bilgilendiren Başkan Şahin, “Finlandiya’nın Ankara Büyükelçisi Ari Maki, Konsolos Raimo Pahkasalo ve yine Finlandiya’nın Alanya Fahri Konsolosu Kuddusi Müftüoğlu ile saygıdeğer eşi Paulina hanımefendi odamıza nezaket ziyaretinde bulundu. Kendileri ile Finlandiya ve Alanya arasındaki olası işbirliği fırsatları ve başta turizm olmak üzere Alanya’mızın ana lokomotifleri olan Tarım, İnşaat ve Emlak sektörlerine ilişkin görüş alışverişinde bulunduk” dedi.