Korona virüse yakalanan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in son durumuyla ilgili resmi açıklama geldi. Böcek'in tedavi gördüğü özel hastaneden yapılan açıklamada, "Muhittin Böcek'in kan değerlerinde düzelme, PCR testinde negatifleşme ve antikor testlerinde pozitiflik saptanmıştır" denildi.

AKCİĞERİNDE TAHRİBAT VAR
Böcek'in akciğer dokusunda oluşan tahribat nedeniyle yoğun bakımda tedavi gördüğü de açıklandı. Böcek'in sağlık durumuyla ilgili daha önceki belirsizlik ise siyaset kulislerini hareketlendirmişti. CHP kulislerinde 'Böcek sonrası belediye başkanının kim olacağı' ekseninde yaşanan tartışmalar, sosyal medyaya kadar taşınmıştı. CHP'den ise AK Parti'yi sorumlu tutan açıklamalar gelmişti. 

BU HESABI YAPAN CHP'DİR
Konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş ise Muhittin Böcek'in rahatsızlığı ve sonrasındaki koltuk hesapları yapıldığını belirterek, bu duruma AK Parti'nin karıştırılmak istenmesine tepki gösterdi. Taş, "Hiç bir AK Partili, böylesine çirkin, böylesine siyasi etiğe ve insan vicdanına sığmayan hesap içerisinde olmaz. Belediye başkanının ölümü üzerinden bir hesap varsa bu kendi partisi içerisindedir. AK Partili yöneticilerin adının ortaya atılması hedef şaşırtmaktan başka bir şey değildir. Bu çirkin oyunlara bizi bulaştırmayın. Biz Sayın Böcek'in bir an önce sağlığına kavuşup, görevinin başına dönmesini temenni ediyoruz" diye konuştu.