Kendisine akıl veren bazı kişilere dönük sert açıklamalarda bulunan Alanya Şoförler Odası Başkanı Recep Çalış sözlerini şöyle sürdürdü:
"Taksimetre konusunda yaptığımız mücadele hakkında taksici esnafımızı bilgilendirmek amaçlı gerekli açıklamaları yaptım. Bu konuda görüşmelerin de devam ettiğini beyan ettim. Bugüne kadar verilen tarifeleri kabul etmediğimizi, ancak “indi bindi” tarifesinin yeni bir uygulama şekli olduğunu da ifade ettim. Bu hususta durak başkanlarımızla da iki defa yaptığımız görüşmelerde bir araya gelerek paylaşımlarda bulunduk. Tek tek durak başkanlarımızın değerli fikirlerini aldık.
Gerek şahsım gerekse oda başkanı olarak hiçbir kurum ve kurum yöneticileri ile yaşanacak gerilimin yarar sağlamayacağı kanaatindeyim. Dolayısıyla husumet oluşturmak veya oluşturulan husumeti küllendirmek yerine alevlendirmek gibi bir tavır sergilenmesi, sorunların en yararlı şekilde çözümü için her zaman şiar edindiğimiz sağduyulu yaklaşımdan kopmaya neden olacaktır.
Taksimetreden durak bekleme yerlerine, durak ceplerine ve çıkış yönlerine kadar benim için taksici esnafım bir bütündür ve bütün kalacaktır. Bu yüzden sorunlarınızın çözümü için her zaman yapıcı bir üslup kullanmayı tercih ettim ve öyle de yapmaya devam edeceğim.  
Bugüne kadar otopark ücretlerinin kaldırılmasından, beldelere giden araçların sorunlarının çözümüne kadar sizin adınıza attığım adımlardan bu üsluplar neticesinde sonuç aldım. Dolayısıyla aynı üslup ve sabırla taksimetre zammı konusunda da mücadelemi sürdüreceğim.
Biz; önce Allah, sonra sizlerin sayesinde her kapıdan girebileceğimizi biliyoruz ve bu kapıların kapanmasını da asla istemiyoruz. Çünkü benim taksici esnafımın çalışma usul ve esasları konusunda, her sorununun çözüm adresi Antalya Büyükşehir Belediyesi’dir.
Bu yüzden “diyalog, diyalog, diyalog” diyor, takdiri siz değerli taksici esnaflarımıza ve kamuoyuna bırakıyorum."