Alanya Belediyesi, Kızlarpınarı Mahallesi Muhtarı Mehmet Çorbacı'nın ortaya attığı iddialara ilişkin açıklamalarda bulundu. 
Alanya Belediyesi'nden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
"İlçemiz Kızlarpınarı Mahallesi Özmüftüoğlu Sokak No:16 ve Karaoğlu Sokak No:11 adresleri tapuda 762 ada 3 ve 4 no lu parsellerde bulunan yapılar Antalya Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün 05.10.2018 tarihli yazıları ile 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında değerlendirilmiş ve riski olduğu tespit edilmiştir. Yapılan itirazlar neticesinde itiraz komisyonunca riski yapı tespitinin onaylanmasından dolayı yapının riskli olduğu kesinleşmiştir. 
Bu bakımdan 31.10.2018 ve 13.11.2018 tarihleri arasında ilk 60 günlük süre verilmiş olup yerinde yapılan incelemede söz konusu yapıların yıkılmadığı görülmüştür. 6306 sayılı kanunda belirtilen ek 30 günlük süreler ise 19.03.20219 tarihinde verilmiş ancak yerinde yapılan incelemelerde riskli ilan edilen yapıların yıkım işleminin yapılamadığı tahliye edilmediği görülmüştür. 
Tahliye edilmeyen yapılara 6306 sayılı Kanunda belirtilmemesine rağmen son bir kez 10.02.2021 tarihli yazımız ile 12.03.2021 tarihine kadar süre verilmiş bu süre zarfında tahliye edilmediği takdirde 6306 sayılı Kanunda belirtildiği üzere işlem yapılacağı belirtilmiştir. Ancak yine riskli ilan edilen yapılarda tahliye işlemi gerçekleşmemiştir.
 Riskli Yapıların Yıktırılması başlıklı 8. Maddenin ç) bendinde (a) ve (c) belirtilen şekilde verilen süreler içinde riskli yapıların maliklerince yıktırılmaması halinde, riskli yapılara ait elektrik, su ve doğal gaz verilmemesi ve verilen hizmetlerin durdurulması ilgili kurum ve kuruluşlardan istenilir ve maliklere verilen süreler içinde riskli yapıların yıktırılmadığı mülki amire bildirilir denilmektedir.
Ayrıca 6306 sayılı Kanunun Uygulama Yönetmeliğinin 8. maddesinin (4) fıkrasına göre ''Riskli yapıların tespiti, tahliyesi ve yıktırma iş ve işlemlerini engelleyenler hakkında İdarece ve Müdürlükçe tutanak tutulur ve bunlar hakkında 26.09.2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun ilgili hükümleri uyarınca Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulur. Riskli yapıların tespiti, bu yapıların tahliyesi ve yıktırılması iş ve işlemlerine dair görevlerinin gereklerini yerine getirmeyen kamu görevlileri hakkında ise tabi oldukları ceza ve disiplin hükümleri uygulanır' denilmektedir."
MUHTAR NE DEMİŞTİ?
Kızlarpınarı Mahalle Muhtarı Mehmet Çorbacı, "Muhtarlık ofisinin bulunduğu binamız Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamına girdi. Bir özel şirket burayı aldı, elektriklerimiz, internetimiz ve sularımızı da kestiler, biz de mağdur olduk. Muhtarlık  olarak  bana  her hangi  bir  yer  gösterilmiyor  açıkta  kaldık,  Ben  şimdi  nereye  gideceğim zorla   bizi  yerimizden  etmek  istiyorlar, psikolojik baskı  yapıyorlar. 1  hafta  içinde  bunları  yapamam   yetkililerin    ivedilikle    yeni  bir  muhtarlık   ofisi   bulması  lazım. Her gün   bana  yüzlerce   vatandaşımız  ikametgah  için veya  başka  hizmetler  için  geliyor  ama   onlara  maalesef  hizmet  veremiyorum" demişti.