Alanya Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler kışın kar, sel suyu ve heyelan gibi sebeplerden kapanan yayla yollarını ulaşıma açmak için çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Çalışmalar kapsamında Yöremece, Beldibi, Erik, Gözüküçüklü, Soğukpınar, Gören, Eşşekkırıldı, Sapadere Yaylası ve  Gödüre Yaylası’nda kapanan yollar ulaşıma açıldı.

DOLGU VE İSTİNAT DUVARI ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Kaplanhanı ve Söğüt yolunda ise kışın heyelandan dolayı zarar gören ana yollarda dolgu ve istinat duvarı devam ediyor. Söğüt Yaylası’nda dere geçişlerine baks koyarak taşkınları önlemeyi amaçlayan ekipler, Kıllı Mahallesi Yaylası'nda çalışmalarına devam edecek.

BASKAN YÜCEL: “TÜM YAYLA YOLLARIMIZI YAZ SEZONUNA HAZIRLIYORUZ”

Yaklaşık 2 aydan fazla bir süredir yayla yollarında çalışma yürüttüklerini belirten Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel; “Ekiplerimiz, yaz sezonunun gelmesiyle birlikte vatandaşlarımızın yoğun olarak kullanacağı yayla yollarında yoğun bir çalışma gerçekleştiriyor. 7/24 titizlikle çalışarak vatandaşlarımızın yaylalarına güvenli ve konforlu bir şekilde ulaşmalarını sağlayacağız.” dedi.