Genel Başkanlığını Mustafa Destici'nin yaptığı Büyük Birlik Partisi (BBP) Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) Üyeliğine 2004-2009 yılları arasında Mahmutlar'ın marka bir kente dönüşmesinde imzası bulunan eski Belediye Başkanı Alaattin Çakır da seçildi. 

Sosyal medya hesabından BBP MKYK Üyeliğine seçilmesinden dolayı duygu ve düşüncelerini paylaşan Çakır, "Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanımız Sayın Mustafa Destici beyefendinin daveti üzerine katıldığım 11. Olağan Kongresinde “Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK)” üyeliğine seçilmiş bulunmaktayım.
Partimizin 11. büyük kurultayında MKYK’ya seçilen tüm üyelerimizi ve yeniden genel başkanlığa seçilen sayın Genel Başkanımızı ve diğer yönetim organlarımızı tebrik eder; tüm delegelerimize, Alperenlerimize ve kurultayda emeği geçen tüm mensuplarımıza teşekkür ederim.
Kurultayımız; devletimize, milletimize ve büyük davamıza hayırlı olsun. Büyük Birliğin; kutlu ve büyük davasının ebedi lideri Şehit başkanımız Muhsin Yazıcıoğlu’nun partisinde olmaktan ve kutlu davaya hizmet etmekten onur duyarım."