Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yıkım kararı alınan Alanya'nın Bayır Mahallesi'nde orman yangını sonucu küle dönüşen evlerin yıkımına dün itibari ile başlandı. Alanya Belediyesi tarafından yıkımına dün sabah itibariyle başlanan 76 evden 35'i bugün itibariyle yıkılırken, geri kalan evlerin ise yıkımına Cumartesi ve Pazar günü devam edilecek. 

Bayır Mahallesi'nde yangının etkilemediği Bayır Camii ile evlerin ise yıkılıp, yıkılmayacağı önümüzdeki günlerde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan çalışma sonrası netlik kazanacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Bayır Mahallesi'nde yeniden inşa edilecek olan proje kapsamında Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, Bayır Mahallesi'nde imar çalışması yapacak, buna göre de uygulanacak proje belirlenecek. 

Bakanlığın imar planı çalışması sonrası Bayır Mahallesi'nde her eve ulaşacak şekilde yollar açılacak, mahallede meydan oluşturulacak. Bakanlık bugün drone ile mahalleyi havadan görüntüledi ve önümüzdeki hafta ise yeni evlerin projeleri de belirlenecek. Proje kapsamında yanmayan evlerin de yıkılıp, yıkılmayacağına karar verilecek. 
Bakanlığın Güzelbağ Mahallesi'nde yanan evleri de yıkıp, yenisini yapmak için proje hazırladığı gelen haberler arasında.