Muhtarlar yaptıkları açıklamada Konaklı’ya açılacak noter sayesinde zaman kaybı yaşanmadan işlemlerini yapma imkanı bulacaklarını dile getirdiler. Muhtarlar açıklamasında ayrıca atıl vaziyette bulunan Konaklı Kongre Merkezi’ni Yabancı Diller Yüksek Okulu ve Diş Hekimliği Fakültesi dersliklerine dönüştürmek için inşaat çalışmalarını yine Başkan Şahin’in üstlendiğini hatırlatarak, “Başkanımız Alanya’yı doğusuyla, batısıyla yani her yönüyle kucaklıyor. Allah razı olsun” dediler. 

2018 yılında gerçekleştirilen ALTSO seçimlerinden önce Mahmutlar gibi Konaklı Mahallesi için de noter sözü veren ve bu sözünü de yerine getiren ALTSO Başkanı Mehmet Şahin’e, batı bölgesi muhtarları teşekkür ziyaretine geldi. Çok sayıda muhtar Başkan Şahin’i ziyaret ederek, “Başkanımıza teşekkür ederiz, bu kadar çabuk beklemiyorduk. En az 5 yıl zaman alır diye düşünüyorduk ama başkanımız hızlı bir şekilde noter sözünü hayata geçirdi kendisine teşekkür ediyoruz” dediler. 

ER: “ŞAHİN’DEN ALLAH RAZI OLSUN”

Ziyarette ilk sözü alan Karamanlar Mahalle Muhtarı Hayri Er, “Başkanımız Mehmet Şahin, 2018 seçimlerinden önce noter sözü vermişti. Biz de daha 6-7 ay önce ziyaretine gelerek bu konuda destek istemiştik.  Kendisinden Allah razı olsun çok kısa bir sürede bu sözünü yerine getirdi ve noter onaylandı. Açıkçası biz bu kadar hızlı olacağını tahmin etmiyorduk. Arkadaşlarımızla konuşmalarımızda yıllarca bekleriz diyorduk. Ama sağ olsun başkanımız ivedi bir şekilde noteri Konaklı’ya kazandırdı” dedi. 

ARINÇ: “SAHİPSİZ DEĞİLİZ, BAŞKANIMIZ YANIMIZDA”

Er’den sonra söz alan Konaklı Mahalle Muhtarı Mustafa Arınç ise beklenenden çok daha kısa sürede noterin hizmete gireceğini belirterek,  Başkan Şahin’e teşekkür etti. Konaklı Kongre Merkezi’nin Yabancı Diller Yüksekokulu ve Diş Fakültesi Dersliklerine  dönüşmesi için ALTSO’nun inşaat çalışmalarını yapacağına da değinen Muhtar Arınç, “Başkanımız Mehmet Şahin’den Allah razı olsun. Hem noteri Konaklı’ya kazandırdı, hem de Konaklı Kongre Merkezi’ni dersliklere dönüştürecek inşaat çalışmasını üstlendi. Bazen batı bölgesinde vatandaşlarımız, muhtarlarımız konuşurken Alanya’ya uzağız, o yüzden sahipsiz gibiyiz diyorlar. Asla öyle bir şey yok. Ne zaman başımız sıkışsa Mehmet Şahin başkanımız bizim derdimize derman oluyor. Kendisinin çalışmaları takdire şayan. Tüm muhtarlarımız adına kendisine çok teşekkür ederim” diye konuştu.
İncekum Mahalle Muhtarı Orhan Baysal ise batı bölgesine yaptığı hizmetler nedeniyle Başkan Şahin’e teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi. 

ŞAHİN: “SORUNLARIN TAKİPÇİSİYİZ”

ALTSO Başkanı Mehmet Şahin ise muhtarlara yaptığı konuşmada Mahmutlar’ın ardından, Konaklı Mahallesi’ne de noterin onaylanmasından büyük memnuniyet duyduğunu söyledi. 

Seçim döneminde verdikleri sözleri unutmadıklarını vurgulayan Başkan Şahin, “İş insanlarımızın yanı sıra muhtarlarımızdan da gelen sorunların takipçisiyiz. 2018 seçimlerinden önce Mahmutlar ve Konaklı Mahallemiz için noter sözü vermiştik. İki mahallemiz için de aynı anda başvuru yaptık. Mahmutlar Mahallemiz için onay geçtiğimiz aylarda çıkmıştı. Şimdi de Konaklı Mahallemiz için noter onaylandı. Allah’ın izniyle en kısa sürede Konaklı Mahallemiz de Alanya 7. Noteri hizmete başlayacak” dedi. 

ŞAHİN EMEĞİ GEÇENLERİ YİNE UNUTMADI
‘Verdiğimiz bir sözü daha yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz’ diyen Başkan Şahin, noterin onaylanmasında büyük emekleri olan Alanya’mızın Gururu Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu başta olmak üzere Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’e, Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Eski Genel Müdürülüğümüze, Adalet Bakanlığı Daire Başkanı Osman Çal’a ve dönemin Alanya Cumhuriyet Başsavcısı Yasin Emre’ye bir kez daha teşekkür etti.