Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi ve Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi’nde faaliyet gösteren öğrenci kulüplerinin temsilcileri ile bir araya geldi. Toplantıya Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi SKS Başkanı Hayri Akın, Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi SKS Müdürü Nesrin Elezer katılım gösterdi.

Toplantıda Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, kulüp temsilcilerine yapılacak olan tüm projelerde birlikte çalışmak istediklerini belirterek, Alanya Belediyesi Gençlik Hizmetleri Birimi ile birlikte hareket edilerek Alanya’yı eğitimde marka bir şehir haline getirmek istediklerini söyledi.

BAŞKAN YÜCEL, "YEREL YÖNETİMLER OLARAK SORUMLULUKLARIMIZ VAR"

Öğrenci kulüp temsilcilerine seslenen Başkan Yücel, “Dünyanın neresinden olursa olsun, ülkemizin neresinden olursa olsun burada yaşayan tüm insanların en güzel şekilde sağlıklı, huzurlu, güvenli ve refah seviyesi yüksek şekilde yaşaması ve herkesin mutlu olması bizim yegane temennimiz. Yerel yönetimler olarak bir sorumluluğumuz var. Bu sorumluluğumuzun bilinci ile bugünü güzel yaşamak ve gelecek nesillere yaşanılabilir bir şehir bırakabilmek için, birçok önerilere, tenkitlere ve birlikte yol yürüyeceğimiz arkadaşlara ihtiyacımız var. Hayatım boyunca bu ve buna benzer sivil toplum örgütlerinin içerisinde olduğum için belki bugün sizin karşınızda konuşuyorum ve belki de bu tür gönüllük esasına dayalı çalışmalarda yer aldığım için yöneticilik yapıyorum. Bu şehirde en iyisini yapabilmek için mücadele ediyoruz. Onun için bu şehrin kültürel, ekonomik ve sosyal değerlerini korumak, gelecek nesillere aktarmak için mücadele ediyoruz. Sadece yol, su, köprü, altyapı veya ulaşım değil, bunların yanında insanların sosyal yaşantılarına da katkı sağlamak istiyoruz. Bizim en büyük hedefimizde eğitimdir, sağlıktır, istihdamdır. Alanya Belediyesi son yıllarda çok büyük bir ivme yakaladı. Okullar, yurtlar, fakülteler, kreşler, kütüphaneler ve etüt merkezleri yaptıran bir belediye olduğunu görebilirsiniz. Yerel yönetimin, üniversitelerle ne işi var diyebilirsiniz ama biz oraları tırnaklarımızla kaza kaza yaptık ve bu üniversitelerin kurulması için hep birlikte büyük bir çaba sarf ettik. Hiçbir şehirde hayırseverlerin ve yerel yönetimlerin bu şekilde üniversiteye katkı sağladığını göremezsiniz. Ancak burada belki de yüzde 50’lik kısmı bu şekilde oluşturuldu ve sizleri ağırlıyor." şeklinde konuştu.

BAŞKAN YÜCEL, "ALANYA GÜZEL VE RENKLİ BİR ŞEHİR"

Başkan Yücel öğrencilere Alanya hakkında bilgiler verdi ve dünyanın her yerinden binlerce insanı Alanya'da ağırladıklarının altını çizdi. Başkan Yücel, "Alanyamızda yaklaşık 40 bin yerleşik yabancı yaşıyor. 126 ülkeden insan Alanya'ya gelerek yerleşmiş durumda. Türkiye'nin de 81 ilinden göç alan bir şehiriz. Alanya'nın son 10 yılda bu kadar hızlı büyümesinin bazı nedenleri var. Bu nedenlerden en önemlisi Alanya'da iki tane üniversite kurulmasıdır. Alanya ulusal ve uluslararası arenada zaten bilinen ve tanınan bir şehir. Biz Alanya'yı daha fazla tanıtmak, bu şehrin güzelliklerini dünyanın her köşesine ulaştırmak istiyoruz. Burada siz öğrencilere de önemli görevler düşüyor. Ben 18 yıldır belediye başkanlığı yapıyorum. Kestel Belediye Başkanı olduğum dönemde sadece işletme fakültemiz vardı ve çok iyi hatırlıyorum sadece 39 öğrencimiz vardı. Öğrencilerimizden en az 30 tanesinin adını bilir ve onlarla görüşürdüm. Şimdi ALKÜ büyüdü binlerce öğrencisi olan bir kuruma dönüştü. Bu da bizleri çok mutlu ediyor, gururlandırıyor. İnanın bu şehir gerçekten güzel bir şehir ve renkli bir şehir. Bu şehre hepinizin birer katkısının olmasını isterim." diye konuştu.

YILMAZ, "BAŞKANIMIZ EĞİTİMLE İLGİLİ HİÇ BİR KONUDA BİZİ GERİ ÇEVİRMİYOR"

Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz’da kulüp temsilcisi öğrencilere seslenerek, çalışmalardan bahsetti. Müdür Yılmaz, “Liseden mezun olurken sizlere 'ders çalış, onu yapma, bunu yap' denildi ve hep kısıtlandınız. Yapamadığınız şeyleri burada yapmanız gerekiyor ve sizlerde kulüp temsilcisi olarak buna büyük bir adım atmışsınız. Sizler çok şanslısınız çünkü cennet gibi bir şehre geldiniz. Yine şanslısınız ki alo dediğinizde ulaşabileceğiniz ve sizlere canı gönülden yardım edecek bir belediye başkanımız var. Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak 10 tane iş varsa 5 tanesini başkanımızdan rica ediyoruz ve o yapıyor. Gerçekten eğitimle ilgili hiç bir konuda geri adım atmıyor ve bizleri geri çevirmiyor. Mesela 10-11 Şubat'ta Üniversite Tanıtım Günleri yapacağız ve Türkiye'nin her yerinden üniversiteleri buraya davet edeceğiz. Bu proje tamamen Alanya Belediyemizin planladığı ve belediyemizin imkanları ile yapılan bir organizasyon. dedi.