Alanya Belediyesi Ağustos ayı meclis toplantısını pandemi tedbirleri nedeniyle Alanya Kültür Merkezi’ (AKM) yaptı. Saat 14:00’da başlayan toplantı öncesinde katılımcılara maske dağıtıldı. Toplantıda ilk olarak grup sözcüleri söz alarak görüşlerini dile getirdiler. Ardından Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel açılış konuşmasını yaptı. 
HUZURLU BİR BAYRAMI GERİDE BIRAKTIK
Toplantıda konuşan Yücel, Kurban Bayramı değerlendirmesinde “Kentimizde huzur ve güven içinde bir bayramı daha geride bıraktık. Kurban Bayramı süresince tüm birimlerimiz ve Çözüm Masamızla birlikte halkımızın huzuru için 7/24 görev başındaydık. Bu vesile ile İslam âleminin, milletimizin ve Alanya halkımızın Kurban Bayramı’nı yeniden kutluyorum” dedi. Yücel, Beyrut’ta yaşanan patlama ile Mersin’de yaşanan kaza ile ilgili üzüntülerini dile getirdi. 
KAYMAKAMA BAŞARI DİLEDİ
Başkan Yücel konuşmasında, “Alanya'mıza atanan ve mesaiye başlayan yeni Kaymakamımız Sn. Dr. Fatih Ürkmezer'e görevinde başarılar diliyorum.Hatay Antakya Kaymakamlığı'na tayin edilen Mustafa Harputlu'ya da şehrimize verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür eder, yeni görev yerinde başarılar dilerim.” İfadelerini kullandı. 
SIFIR ATIK TAVSİYELERİ KABUL EDİLDİ
Konuşmaların ardından gündemin görüşülmesine geçildi. Okundu olarak kabul edilerek oylanan 6 gündem maddesinin ilkinde Kent Konseyi’nin sıfır atık projesi ile ilgili 7 maddelik tavsiye raporu oylandı. Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan’ın açıklamaları sonrası tavsiye raporu oy birliği ile kabul edildi. 
TAKSİCİ VE PAZARCI ESNAFINA İNDİRİM 
Gündeme sonradan dahil edilen ve MHP Meclis Üyesi Nuri Tokuş ve AK Parti Meclis Üyesi Mehmet Ali Kiriş’in verdiği önergeler kapsamında pazarcıların ve taksicilerin işgaliye ücretlerinde düzenleme yapıldı. Buna göre taksiciler 3 aylık kapalı olan pandemi sürecindeki işgaliye bedellerini ödemeyecek. Yine pazarda gıda ürünü satan esnaf 2020 yılı için 6 ay tekstil ürünü satan esnaf ise 2020 yılı için 4 aylık işgaliye ödeyecek. 
PANDEMİ BELEDİYEYE DE VURDU
Alanya’da yaşayan insanların huzuru için her türlü çalışmayı yapmaktan çekinmeyeceklerini dile getiren Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Pandemi sürecinde belediyemizin geliri de yüzde 50’den fazla azaldı. Örnek vermek gerekirse, Temmuz ayında geçen yıl 33 milyonun üzerinde bir gelirimiz olmuş bu yıl 20 milyon. Biz öngörülen bütçede 40 milyondan fazla beklenti içerisindeydik. İller Bankası payının 4 Milyon 460 bin TL kesintisi ile bizim sadece personel giderimiz 12 milyon civarı. Kemerleri sıkacağız hep birlikte. Sizlerinde destek vereceğine eminiz.” şeklinde konuştu.