Alanya Belediyesi Başkanı Adem Murat Yücel, “Her sorun eğitimle aşılır” vizyonuyla Güllerpınarı Mahallesi’nde hayata geçirdiği Fahri Gürses Etüt ve Destek Eğitim Kursu’nda eğitim gören öğrencilerle buluştu. Hayırsever Ahmet Gürses, öğretmen ve öğrencilerle bir araya gelen Başkan Yücel’i öğrenciler çiçeklerle karşıladı. Başkan Yücel, Hayırsever Ahmet Gürses’e eğitime olan katkılarından dolayı Alanya siluetini yansıtan bir çerçeve hediye etti.

“ALANYA’YA HİZMET ETMEK GURUR KAYNAĞIMIZ”

Ardından ise öğrencilere kısa bir hitapta bulunan Başkan Yücel, “Biz mikrofonu her elimize aldığımızda Alanya’nın çok dinli, çok renkli bir kent olduğundan bahsediyoruz. Bu kente hizmet etmekten çok mutluyuz. Alanya’nın farkını Alanya’dan çıkınca anlıyoruz. Bunu gittiğimiz her yerde de göğsümüzü kabartarak söylüyoruz. Sadece yol, su, köprü değil Alanya’nın kültürel, sosyal alanları, sağlık, eğitim ve istihdamda da kendi varlığımızı göstermek istiyoruz” dedi.

HAYIRSEVERLERE TEŞEKKÜR

“Alanya Belediyesi okullar yaptıran, yurtlar yaptıran, kreşler, etüt merkezleri, kütüphaneler, spor tesisleri yaptıran bir belediye” diyen Başkan Yücel, “Bu sadece bizim çalışmamızla, bizim gayretimizle olmuyor. Bu şehirde ekmek yedim, bu şehir çocuklarımıza da ekmek yedirsin diyerek bize destek olan isimler de var. Hayırseverimiz Ahmet Gürses de bu isimlerden birisi. Ne gelirse cehaletten geleceğinin bilinciyle sizlere emanet etme düşüncesiyle bu eseri kentimize kazandırdılar. Dünya standartlarında da bir tesis kazandırdılar. Sizlerin de huzurunda Ahmet Gürses başta olmak üzere tüm hayırseverlerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmasının ardından Başkan Yücel, hayırsever Ahmet Gürses ve Etüt Merkezi idarecileriyle birlikte kursu gezdi. Öğrencilerin yanı sıra kursta düzenlenen meslek kurslarında eğitim gören vatandaşları da ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Yücel, “Bizim tüm çaba ve gayretimiz tüm vatandaşların eşit derecede imkânlardan faydalanması. Sizler de gördüğümüz kadarıyla çok verimli bir ortamda kurs alıyorsunuz. Umarız ileride daha başka faaliyetler düzenler ve sizlere katkıda bulunmaya devam ederiz” dedi.

“ALANYA SİZİN GİBİ BİR BAŞKANI OLDUĞU İÇİN ÇOK ŞANSLI”

Kursiyerler de Başkan Yücel’e hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek, “Allah sizden razı olsun, sizin hayata geçirdiğiniz faaliyetlerle yalnızca günümüzü geçirmiyor aynı zamanda yeni şeyler öğreniyoruz. Alanya sizin gibi bir başkana sahip olduğu için çok şanslı” dediler. Kurstaki mini gezinin ardından Başkan Yücel’e sürpriz doğum günü kutlaması yapıldı.