Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, 2020 yılı Ocak ayında Alanya'nın Cumhuriyet Mahallesi'nde Sanayi Çarşısı'nın yanında 39 dönüm arazi üzerinde bulunan Karayolları 133. Şube Şefliği'nin, Mahmutlar'da 20 dönümlük bir araziye taşınması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na resmi müracatta bulundu. Karayolları'nın Mahmutlar'a taşınması sonrası 39 dönümlük alanın Millet Bahçesi'ne dönüştürülmesini de talep eden Başkan Yücel, "Çevre yapılanma koşulları ve bölge ihtiyaçları incelendiğinde, mevcut yeşil alanların kentin ihtiyacını karşılamada yetersiz görülmektedir.Bu kapsamda söz konusu 39 dönümlük arazinin millet bahçesi olarak planlanması ve kentin tümüne hizmet edecek bir alanın kente kazandırılması önem taşımaktadır" dedi. 

Yücel, bakanlığa gönderdiği dilekçede şu ifadeleri kullandı:
"Cumhurbaşkanlığı tarafından hazırlanan  Eylem Planında da ' 81 İle 81 Millet Bahçesi' hedefi yer almakta olup, söz konusu öneri alanın
'Millet Bahçesi' olarak değerlendirilmesi, Cumhurbaşkanlığının belirlemiş olduğu hedef ve stratejiler ile de uyum göstermektedir.
Buna göre önerilen Millet Bahçesi alanına ilişkin taslak vaziyet planı hazırlandı. Söz konusu alanda tescilli yapılar koruma-kullanma dengesi gözeltilerek tasarımın bir parçası olarak ele alınmış ve kente hizmet edecek nitelikli yeşil alanlar ile aktivite alanları planlanmıştır. Millet bahçesinin uygulanabilmesi için gerekli olan mali kaynak belediyemiz tarafından karşılanamamakta ve mali yeterszlikler sebebiyle gerçekleştirilememektedir. Söz konusu hizmetin uygulanabilmesi için projelendirilmesi ve uygulamasının tarafınızca yapılmasını talep ediyoruz."