Başkan Toklu açıklamasında;
‘’Devletimiz, tüm imkanlarıyla bölgede çalışmalarını sürdürüyor. 
Herhangi bir can ve mal kaybı olmadan yangının kontrol altına alınmasını diliyor, hemşehrilerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.
Ormanlar dünya insanlarının en önemli yaşam kaynaklarından birisidir. Ormanlar nefes kaynağımızdır. Ormanlarımızı korumamız ve insanların bu sorumluluğun bilincinde olması şarttır.

Ormanlar, bir yandan tüm canlı yaşam için gerekli olan oksijeni sağlarken bir yandan da yüzlerce farklı tür canlıya ev sahipliği yapmaktadır. Geleceğimiz için çok önemli olan ormanları ve ağaçları korumak, sahip çıkmak ise yine bizim elimizdedir. Ormanları tehdit eden en önemli tehlikelerden biri de farklı nedenlere bağlı olarak ortaya çıkan yangınlardır.  Tedbirsizlik ve ihmal sonucu çıkan yangınlar ağaçlara büyük zarar verip onları yok etmekle kalmayıp ormandaki canlı hayatını derinden etkilemektedir. 
Bu yıl geçen yıla göre oranla yağışların da az olması sebebiyle kuraklık tehdidi de en büyük ölçüde tehlike oluşturmaktadır. Ormanlar bizlerin yaşamı için büyük öneme sahip. Bu sebeple yangınların sıkça görüldüğü bu günlerde biraz daha dikkatli ve duyarlı olmamız büyük önem arz ediyor.’’ ifadelerine yer verdi.