Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Genel Kurulu'nun yeniden belirlediği hız limitlerine ilişkin bir basın toplantısı düzenleyen Alanya Şoförler Odası Başkanı Recep Çalış, hem kendi üyelerini, hem sürücüleri bilgilendirici açıklamalarda bulundu, hem de uyarılarda bulundu. 
Çalış, "Bölgemizde uygulanacak olan hız limitleri ile ilgili net bir açıklama yapılmamasından dolayı gerek vatandaşlarımızda gerekse esnaflarımız arasında bir tedirginlik vardı. İlk açıklanan limitlerin düşük olması, bölgemizde trafik akışında ciddi anlamda bir karmaşa yaratacağı konusunda herkes bir tedirginlik yaşadı. Odamıza üyelerimizin yanısıra vatandaşlarımızdan da sürekli olarak serzenişler ulaşmaktaydı. Biz de Oda olarak 8 Temmuz 2019 tarihinde Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi'ne yazmış olduğumuz yazı ile bu konuda yaşanabilecek sorunları ve hız hiz limitlerinin arttırılması ile ilgili müracaklarımızı dayaptık. Ayrıca 13 Temmuz 2019 tarihinde Antalya Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) ve Antalya Büyükşehir Belediyesi tüm birimleri ile AESOB'a bağlı tüm esnaf odalarının katıldığı esnafın sorunlarının anlatıldığı 4. Esnaf Çalıştayı'nda konuyu tekrar gündeme getirerek bu konuda yaşanan ve yaşanacak sıkıntıları bizzat ilettim" dedi. 

'HIZ LİMİTLERİNE UYALIM'
Büyükşehir Belediyesi UKOME Genel Kurulu'nun hız limitlerine ilişkin verdiği kararı masaya yatıran Başkan Çalış, "Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Kurulu kararını incelediğimizde Gazipaşa'nın Kahyalar Mahallesi ile İmamlı Mahallesi arasında otomobiller için 110 kilometre, panelvan araçlar için 100 kilometre, D400 Karayolu Elikesik Kavşağı ile Konaklı'da Şahin Petrol arası otomobiller için 110 km, panelvan araçlar için 100 km, Yeşilöz, Seki, Kargıcak, Mahmutlar, Kestel, Oba, Alanya Çevreyolu, Konaklı, Payallar, Türkler, Avsallar, İncekum, Okurcalar mahalleleri meskun mahal olması nedeniyle otomobil ve panelvan araçlar için 70 kilometre, kamyohetler için 50 km, Örenşehir ile Gündoğdu arasındaki bölge meskun mahal olması nedeniyle otomobiller 70 km, kamyonetler 50 kilometre, Gündoğdu'da meskun mahalin bitimi ile Serik'te meskun mahalin başladığı nokta arasında otomobiller için 110, panelvan için 100 km, Gazi Bulvarı ile Serik Caddesi EXPO Kavşağı'na kadar otomobiller için 82, kamyonetler için 70 km, EXPO sonrası AKSU meskun mahal bitimi ile Serik meskun mahal başlangıcı arası otomobiller için 110, panelvan araçlar için 100 kilometre olarak belirlendi. Hız limitine tüm sürücüler dikkat etmeli ve ona göre hızını ayarlamalı. Sürücülerin mağduriyet yaşamaması için Karayolları'nda bulunan hıza ilişkin levhalarına uymalı, radar uygulaması, Trafik Polisi'nin, Jandarma Trafik ve hatta Zabıta Trafik'in yol kontrollerine de dikkat etmeli" diye konuştu.