Basın kuruluşları ile bir araya gelen ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hüseyin Lakadamyalı 2020 yılında hizmete sunulan sağlık hizmetleri hakkında bilgi verdi. Hastanenin konferans salonunda gerçekleştirilen sunumda sosyal mesafe,hijyen konularına dikkat edildi. Başhekim Prof. Dr. Lakadamyalı Koronavirüs ile mücadelede Alanya'da 1. dalganın Ekim ayının başında başlayıp Aralık ayında son bulduğunu ifade ederek pandemi döneminde yapılan sağlık hizmetlerine değindi. Prof. Dr. Hüseyin Lakadamyalı;" Pandemi süresince servis bölümünde 7. Katı faaliyete geçirerek 48 yataklı alanı vatandaşımızın hizmetine açtık. Covid polikliniğimizde 40 binin üzerinde hastamıza hizmet verdik. Covid Yoğun Bakım, Yurt Dışı Covid 19 Test Alanı oluşturduk. Özellikle bu dönemde büyük bir özveri ile çalışan sağlık çalışanlarımıza sizlerin huzurunda da teşekkür etmek istiyorum " diye konuştu.

EĞİTİM ALANINDA YAPILAN HİZMETLER

Eğitim alanında yapılan hizmetlerede değinen Prof. Dr. Hüseyin Lakadamyalı ;" Eğitim alanlarımız oluşturulması için gerekli teknik alt yapı ve donanımı sağlayarak stajyer öğrencilerimiz ve asistan hekimlerimizi hastanemize kazandırdık." dedi.

Nitelikli birimleri Alanya' ya kazandırdıklarını ifade eden Başhekim Prof. Dr. Lakadamyalı" Gelişen ilçemizin acil sağlık hizmetlerini eksiksiz faydalanabilmesi adına en temel ihtiyaçları arasında yer alan kalp merkezimizi hayata geçirdik. İnme Ünitesi, Ayaktan Kemoterapi, Talesemi, Aferez Ünitesi, Androloji Laboratuvarı, Aşılama Ünitesinin hastanemizin bünyesine kazandırdık. Büyüyen kadromuz ve hayata geçen projelerimiz ile birlikte Hastanemizde fiziksel alt yapı ve mimari düzenlemelere gittik. Nitelikli bir sağlık hizmeti verebilmek adına saha çalışmalarımızı düzenli olarak not aldığımız sorunları tek tek gidermekteyiz. Poliklinik hizmetlerimizin kalitesini yükseltmek, çalışanlarımıza ve halkımıza doğru ve konforlu bir hizmet sunabilmek için yeni cihazlarımızın teminini gerçekleştirdik. Modern teşhis araçları ile kaliteli, güvenilir sağlık hizmetini sizlere sunmamızda bizlerden desteğini esirgemeyen başta Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na, bölge Milletvekillerimize, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan`a İl Sağlık Müdürümüz Dr. Ünal Hülür'e teşekkür ederiz diyerek sözlerini noktaladı.