Milli Eğitim Müdürlüğü bugün Alanya'da taşımalı eğitim için ihale yaptı. Sabah saat 10.00'da başlayan ihaleye Minibüscüler, Otobüscüler ve Servis Araçları Odası'nın üyelerinin yıllardır taşımalı eğitim hizmeti verdikleri ALMOS A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Paşa Özkan ile Uysal Taşımacılık Sahibi Gazipaşalı Kadir Uysal katıldı. 

Aynı zamanda ALMOS A.Ş. Kurucu Başkanı olan Oda Başkanı Doğan Bacak, ihale salonunda ALMOS A.Ş.''nin yanında yer almak yerine tam tersini yaparak Gazipaşa'dan ihaleye katılan Kadir Uysal ile ortak hareket etti. Başkan Bacak ile ALMOS A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Paşa Özkan, Hasan Lök ve bazı servisciler, Bacak'ın Kadir Uysal ile ortak hareket etmesine tepki gösterdi. 

Başkan Bacak ile servisciler arasında yaşanan sözlü tartışmada Özkan ile Uysal, ilk tekliflerini kapalı zarf usülü ile verirken, ihale komisyonu ikinci tekliflerini de vermesi için her iki isme de birer saat ara verdi. Salondan dışarıya çıkan Oda Başkanı Doğan Bacak, AK Parti eski İl Genel Meclis Üyesi ve ALMOS A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Peker ile görüştü. Bu görüşme sonrasında Bacak, "Biz Uysal Taşımacılık olarak ihaleden çekiliyoruz" dedi. 

Bacak'ın bu kararı sonrası hava biraz yumuşarken, ikinci teklifi vermek için Özkan ve Uysal salona girip, 'Bizler ihaleden çekiliyoruz" dediler. Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz'ın ricası üzerine her iki isim de yeniden tekliflerini hazırlamak için dışarıya çıktı. Özkan, ihaleye teklifte bulunmak için dosya hazırlarken, 'Biz Uysal Taşımacılık olarak ihaleden çekilme kararı aldık' diyen Başkan Bacak da Uysal taşımacılık olarak yeniden ihaleye katılmak için teklif sunacaklarını açıklaması serviscileri şok etti. Başkan Bacak da Uysal taşımacılık ile birlikte ihale komisyonuna teklif sundu. İhale Komisyonu, her iki teklifi kamuoyuna açıklarken, ihalenin netleşmesinin önümüzdeki günlerde belli olacağını bildirip, ihaleyi sonlandırdı.