Alanya'nın Uğrak Mahallesi'nde dolum tesisi bulunan Aytemiz A.Ş.'nin söz konusu tesisi büyütmek için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporu talep etmişti. Bakanlık, Aytemiz A.Ş.'nin talep ettiği ÇED raporuna ilişkin talebe olumlu yanıt vermişti. 

Bunun üzerine Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Antalya 23'ncü Dönem Milletvekili Hüseyin Yıldız'ın liderlik yaptığı Alanya'daki Çevreciler, Antalya 1. İdare Mahkemesi'ne Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Aytemiz A.Ş.'nin tesisi büyütmesine ilişkin verdiği ÇED Raporu'nun iptali yönünde dava açtılar. Mahkeme, profesör insanlardan oluşan 7 kişilik bilirkişi atayıp, söz konusu bölgede de bir inceleme yapılmasını talep etti. 

Mahkeme'nin atadığı 7 kişiden oluşan bilirkişi heyeti, söz konusu bölgede keşif yapmıştı. Milletvekili Hüseyin Yıldız ve Alanyalıların da katıldığı keşife ilişkin raporlarını hazırlayan 7 kişiden oluşan bilirkişi heyeti, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Aytemiz Dolum Tesisi'nin büyütülmesi yönünde verdiıi ÇED olumlu kararının uygun olmadığı yönünde ortak bir karara vardı. 
Hazırlanan raporun Antalya 1. İdare Mahkemesi'ne sunulmasının ardından gözler verilecek karara çevrildi