Protokol 13 Mart 2021 Cumartesi günü Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Mehmet Şahin ve Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörü Prof Dr Ekrem Kalan arasında imzalandı.

Törene  ALKÜ Eğitim Fakültesi Dekanı ve TÖMER Müdürü Prof Dr Özgür Kasım Aydemir ile aynı zamanda ALTSO Eğitim Komisyonu Üyesi olan ALTSO Meclis Başkan Vekili Mustafa Irmak da katıldı. 
Konuya ilişkin bugün ALTSO da gerçekleşen protokol töreninde konuşan ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, “Güzel Türkçemizi yaygınlaştırmak ve birlikte yaşamaktan mutluluk duyduğumuz Yerleşik Yabancı dostlarımızdan gelen talepler nedeniyle böyle bir işbirliğine dayalı eğitime imza atıyoruz. Yeni Alanyalılar olarak gördüğümüz bu dostlarımıza eğitimleri Alanya’mızda ALKÜ bünyesinde faaliyetlerini sürdüren TÖMER’in alanında uzman hocaları tarafından vereceğiz. Ben bugün hafta sonu tatili demeden bu törene katılan rektör hocamıza ve dekanımıza da ayrıca teşekkür ederim. Sayın rektörümüz hizmet için var gücüyle çalışıyor ve kısa sürede üniversitemiz adına başarılı çalışmalara imza attı” dedi.
BAKAN ÇAVUŞOĞLU’NA TEŞEKKÜR
Alanya’da var olan 2 üniversite ile her zaman yakın ilişki ve işbirliği içinde olduklarını ve her zaman ellerini taşın altına koyduklarını hatırlatan ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, “Biz oda olarak her türlü desteği veriyor ve yükseköğrenimin Alanya’mızda yaygınlaşması için çaba gösteriyoruz. Ama en çok teşekkürü de Alanya’mızın Gururu Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu hak ediyor. Bir ilçede 2 üniversite olması bile Sayın Bakanımızın çabaları sayesindedir. Kendisine bu vesile ile yükseköğrenime olduğu kadar tüm hizmetlerin Alanya’ya ulaşmasındaki emekleri nedeniyle teşekkür ederim” dedi.

KALAN’DAN, ÇAVUŞOĞLU VE ŞAHİN’E TEŞEKKÜR
ALKÜ Rektörü Prof Dr Ekrem Kalan da açıklamasında ALKÜ’nün kuruluşundan bu yana 6 Yılı geride bıraktıklarını hatırlatarak, hem kuruluş aşamasında hem de kurulduktan sonra yaşanan hızlı ve güzel gelişmeler nedeniyle Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na teşekkür etti. En büyük desteği Bakan Çavuşoğlu’ndan  aldıklarını sözlerine ekleyen Kalan, “ALTSO Başkanımız Mehmet Şahin de bizlere en çok destek verenlerin başında yer alıyor. Bugün bünyemizde ALTSO’ya bağlı 2 adet Meslek Yüksekokulu var. Bunun yanı sıra Gastronomi bölümünde ihtiyacımız olan modern mutfağı da Başkanımız Mehmet Şahin üniversitemize kazandırdı. Malumunuz ayrıca Konaklı’da atıl vaziyette bulunan Kongre Merkezi’mizin Yabancı Diller Yüksekokulu ve Diş Hekimliği Fakültesi dersliklerine dönüşmesi için bakanlarımızın katıldığı törende yine Mehmet Şahin başkanımız üstlenmişti. Bu kadar çok katkının yanı sıra başkanımız halen üniversitemize yeni hizmet birimleri kazandırmak için çaba sarf ediyor. Şu anda 10 fakülte, 5 MYO, 2 Enstitü, 2 Bölüm ve 14 Bin öğrenci ile hizmet veriyoruz” diye konuştu. 
Kalan son olarak, ” Başkanımız Mehmet Şahin ile protokolünü imzaladığımız ve Alanya’daki Yerleşik Yabancılara yönelik Türkçe kursumuz hayırlı olsun. Burada sadece Türkçemizi değil, Türk geleneklerini de yabancı dostlarımıza aktaracağız” dedi.