Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Yapı İşleri Daire Başkanlığı tarafından yürütülen sentetik halı saha inşaatının temeline ilk beton döküldü. ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan’ın teşrifleriyle düzenlenen törene, Rektör Yarımcısı Prof. Dr. Selim Karahasanoğlu, Genel Sekreter Dr. Sinan Kartal, daire başkanları ile firma yöneticileri katıldı. Programda, kurban kesimi ve yapılan duaların ardından halı saha inşaatının temeli atıldı. 

Öğrencilerin güzel bir yerleşkeye kavuşmaları için çalışmaların her yıl artan bir ivme ile devam ettiğini söyleyen Rektör Kalan, “Üniversitelerde eğitim-öğretimin yanı sıra sosyal alanlar da öğrencilerimiz için çok önemlidir. Öğrencilerimiz yerleşkemize dönüş yaptıklarında onları daha güzel bir yerleşke ile buluşturmayı hedefliyoruz. Bizler, pandemi sürecinde boş durmadık ve onların yokluğunda birçok projeyi de hayata geçirdik. Bu sebeple, öğrencilerimizin spor yapma alanlarına sahip olmaları için de ilk olarak sentetik halı saha yapıyoruz. Diğer spor alanlarını da en kısa süre öğrencilerimize kazandırmak için çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Bu inşaatında tamamlanmasıyla üniversitemiz öğrencilerine bir sosyal alanı daha kazandırmış olacağız. Öğrencilerimiz ve personelimize hayırlı olmasını diler, emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.

Sentetik halı saha yapım işi kapsamında 400 kişilik tribün ile 2 bin metre kare de peyzaj alanı yapılacak. Projenin 19 Aralık 2020 tarihinde bitirilmesi hedefleniyor.