Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan, Ukrayna Ulusal Havacılık Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Yuriy Voloşkin kabul etti. Üniversitenin Senato Toplantı Salonunda gerçekleşen ziyarete ALKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selim Karahasanoğlu, Gazipaşa Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erhan Cengiz ve Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Gürkan Ortamevzi, Uluslararası İlişkiler Ofisi Koordinatörü Doç. Dr. Derman Vatansever Bayramol ile Ukrayna Alanya Dayanışma Derneği Başkanı M. Kemal Kâhya ve dernek temsilcileri katıldı. 

Ziyarette Rektör Kalan, ALKÜ’nün mevcut durumu ve projelerin hakkında bilgilendirme yapmasının ardından Ukrayna Ulusal Havacılık Üniversitesi arasında gerçekleştirilebilecek eğitim ve akademik alanındaki işbirlikleri konusunda bilgi alışverişinde bulunuldu. Rektör Kalan, işbirlikleri konularında atılacak adımları değerlendirme fırsatı bulduklarını ifade ederek gidilecek yol haritası üzerinde görüş alışverişinde bulunulduğunu söyledi. 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kalan, ziyaretinden dolayı Voloşkin ile dernek temsilcilerine teşekkür etti.