Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk vefatının 83. yıl dönümünde, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesinde düzenlenen törenle anıldı. Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi ile ALTSO Meslek Yüksekokulu bahçesindeki Atatürk büstünün önünde gerçekleşen anma törenine ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Can Tansel Tuğcu, Prof. Dr. Özgür Kasım Aydemir’in yanı sıra akademik, idari personel ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından protokol, anma programı kapsamında gerçekleştirilen müzik dinletisi ve Dr. Öğr. Üyesi Eray Bayramol tarafından sunulan “Çağdaşlaşma Yolunda Mustafa Kemal Atatürk” konferansına katıldı. Eğitim Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen anma programında Müzik Öğretmenliği Ana Bilim Dalı öğretim görevlileri ve öğrencileri tarafından icra edilen Atatürk’ün Sevdiği Müzikler isimli müzik dinletisi salonda bulunanlara duygu dolu anlar yaşattı.

REKTÖR KALAN: “TÜRKİYE CUMHURİYETİ ATATÜRK’ÜN HEDİYESİDİR”

Anma töreninde konuşan Rektör Kalan, “Bugün bizler için Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatını, mücadelesini, bu millete kazandırdıklarını ve bu millete kazandırmayı hedeflediklerini tekrardan düşünüp anlama açısından güzel bir fırsat sunmaktadır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, necip Türk milleti ile birlikte emperyalist güçlerin işgaline karşı anlamlı mücadelenin neticesinde kurmuş olduğu ve bizlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti Devleti bizler için en kıymetli hediyedir. Mustafa Kemal Atatürk’ün silah arkadaşları ile birlikte vermiş olduğu mücadelenin neticesinde bizlere emanet ettiği çağdaş Cumhuriyetimizin temel ilkelerini hayat ilkemiz edinmeliyiz, sahip çıkmalıyız ve gelecek kuşaklara aktarmalıyız. Cumhuriyetimizi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de ifade ettiği gibi her daim payidar kılmak hepimizin vazifesidir. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle, minnetle ve şükranla anıyorum.” diye konuştu.

BAYRAMOL: “ATATÜRK DEMEK, BİLİM DEMEKTİR, ÇAĞDAŞLIK DEMEKTİR”

“Çağdaşlaşma Yolunda Mustafa Kemal Atatürk” konferansında katılımcılara derin bilgiler aktaran Dr. Öğr. Üyesi Eray Bayramol, “O, idealist ve vatansever bir liderdi. O’nun vatanseverliğinin beslendiği en önemli kaynak, yüksek vasıf ve özelliklerine inandığı Türk milletinin hürriyet ve bağımsızlık aşkıydı. Bu aşkla birlikte milli sınırlarımız içinde hür ve bağımsız bir ülke kurdu. Bundan sonraki hedefi, Türkiye’yi çağdaş medeniyet seviyesine yükseltmek oldu. Çünkü Atatürk demek, bilim demektir, çağdaşlık demektir, kalkınma demektir. İşte bu anlayışla, temel ilkelerini Mustafa Kemal Atatürk’ün belirlediği çağdaşlaşma, bir düşünce sistemi olarak akıl ve bilimi temel almıştır ve Türk kimliğini koruyarak muasır medeniyetler seviyesine ulaşmayı hedeflemiştir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti; ulus devleti, milli egemenliği ve tam bağımsızlığı temel alan laik demokratik bir cumhuriyet olarak kurulmuştur. Atatürk'ün ortaya koyduğu düşünce sistemi ile gerçekleştirdiği toplumsal, siyasal, ekonomik dönüşümler, bugün huzur içinde yaşadığımız modern Türkiye Cumhuriyeti’nin nüvesini teşkil etmiştir. Bu sebeple yüce Türk milleti Atasının yolundan hiçbir zaman ayrılmayacak ve emanetine sonsuza kadar sahip çıkacaktır. Yunus’un da dediği gibi “Ölürse ten ölür canlar ölesi değil.” sözleriyle konuşması son buldu.  

Programın ardından Rektör Kalan, Dr. Öğretim Üyesi Eray Bayramol’a, Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Mutlu Terzioğlu’na, Dr. Öğretim Üyesi Eren Lehimler’e ve öğrencilere teşekkür ederek, plaket takdim etti.