KERİM TOKSÖZ YAZDI:

Siyasetin nabzını tutmak önemlidir. Gazetecilik yapıyorsanız sokağın nabzını masa başında yaparsanız her zaman kaybeden siz olursunuz. Eğer sokağın nabzını sokakta yaparsanız hem toplumu doğru bilgilendirir, hem de kazanan siz olursunuz. Ama her ne hikmetse masa başında nabız yapanlar var bizim meslekte. Masa başında yapmasa bile taraf tuttukları adayların seçim ofislerinde nabız tutulunca da elbette gönlündeki kişinin ismi seçimde ön plana çıkar ve çıkacaktır da. 
Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Genel Kurulu öncesi sokakta esnafın nabzını tutuyorum. Sokağın sesi elbette birilerini incitir veya üzebilir ama sokağın söyledikleri her zaman doğru çıkar ve çıkacaktır da. 
Sokakta herkesin ismi telafuz ediliyor. Değişimden yana tercih yapacağını söyleyen esnaf da var, gelişimden yana oylarını vermek isteyen esnaf da. 
Son düzlükte Nuri Demir'in ismi ön plana çıkıyor. 8 yıllık görev süresinde Nuri Demir'in yaptığı hizmetlerden memnun esnaf sayısı çok fazla. Sokakta, 'Oyu kime vereceksin?' diyerek soru yönelttiğim esnafın yüzde 55'i Nuri Demir'i işaret ediyor. 
'Neden Nuri Demir?' diye sorular yöneltiyorum. Esnaf da Nuri Demir'in 70 yaşında olmasına rağmen 18 yaşındaki delikanlı gibi çalıştığını söylüyor. 
Her dertlerine derman üreten ismin Nuri Demir olduğunu beyan ediyor esnaf. 
Esnaf, 'Her derdimizi Nuri Demir  çözüyor' diyorlar. 
Bankada kredi çekeceğimizde Nuri Demir, işini gücünü bırakıp bizimle gelip, kredi işimizi hızlandırıyor, önümüzde engelleri tek tek kaldırıyor diyorlar. 
Hangi kurumda sorun yaşarsak Nuri Demir bize öncülük ediyor diyor Alanya esnafı. 
Ankara'ya da sesimizi duyuruyor, Antalya'ya da, Alanya'ya da diyorlar. 
Cenazemizde bizimle ağlıyor, düğünümüzde bizimle oynuyor Nuri Başkan diyorlar. 
Ne zaman Odaya varsak, Nuri Demir'in kapısı her zaman açık, her zaman bizim derdimize derman oluyor diyor esnaf. 
Nuri Başkan, esnafa başkanlık yapmıyor, abilik yapıyor diyor esnaf. 
Koltuğundan güç alan değil güç veren bir isim Nuri Demir. Yaşı 70 işi bitmiş diyenlere inat, gecesini gündüzüne katıyor üyesi için Nuri Başkan. 
Gece yatmıyor, gündüz oturmuyor Nuri Başkan. Bu yaşında bile esnafı için mevkidaşları gibi yürümüyor tam aksine koşuyor adeta. 
Yürüyen değil koşan, yerinde sayan değil hizmet üretip, esnafın geleceği için marka projelere imza atan bir Başkan Nuri Demir. 
Alanya sokağındaki esnaf, değişime değil gelişime imza atan Nuri Demir'i tercih edeceklerini deklare ediyor. 
Son düzlükte Nuri Demir'in ismi ön planda. 
Tabiki son sözü 13 Ocak Perşembe günü Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda sandıkta esnaf söyleyecek. Biz de seçimin sonucunu herkes gibi merakla bekliyoruz. 
Kazanan Alanyamız olsun, kazanan esnafımız olsun. 
Şimdiden Alanyamıza hayırlı ve uğurlu olsun, kazanan isme de bol şans ve başarılar diliyorum.