Türkler Mahallesi’nde 2017 yılında dönemin Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel tarafından projelendirilip temeli atılan, 2019 yılında Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Muhittin Böcek tarafından devam ettirilip yapımı tamamlanan Türkler Katı Atık ve Değerlendirme ve Bertaraf Tesisi’nde bugün ilk çöp döküm işlemi gerçekleştirildi. Alanya’nın 30 yıllık hayalini oluşturan proje ile bundan sonra Alanya’nın ve ileride dahil edilmesiyle birlikte Gazipaşa’nın çöpleri bu tesiste toplanarak bertaraf edilecek. Dua eşliğinde gerçekleşen ilk çöp döküm işlemine Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gürbüz ile çok sayıda tesis çalışanı ve mühendisler katıldı.

BAŞKAN YÜCEL: “ALANYA İÇİN TARİHİ ÖNEME SAHİP GÜNLERDEN BİRİSİ”

Projenin Alanya’nın 30 yıllık hayali olduğunu belirten Başkan Yücel, “Bizim için bugün çok önemli. 30 yıldır hayal ettiğimiz bir proje idi. Alanya ve Çevresi Turizm Geliştirme Ve Hizmet Birliği Başkanlığı (ALTAB) çatısı altında 16 belde belediyesi ile Alanya Belediyesi’nin hep birlikte gerçekleştirmek istediği projeydi. ALTAB tarafından ihalesi yapılan 2014’te devreye giren Büyükşehir Yasası ile Menderes Türel’in temelini atmasıyla devam eden ve Muhittin Böcek döneminde tamamlanan projede bugün ilk çöp döküm işlemi gerçekleşti.

“BAŞKANLARIMIZDAN BAKANLARIMIZA KADAR HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM”

Sayın Muhittin Böcek kendi projesi gibi, Alanya’nın daha temiz bir Alanya olması için emek verdi. Ben bu süreçte emeği geçen Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’na, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum’a, Menderes Türel’e, Muhittin Böcek’e, dönemin ALTAB Başkanı Hasan Sipahioğlu ve yönetimine, 17 belediyenin tüm başkanlarına, çalışanlarımıza, mühendislerimize kısaca emeği geçen herkese Alanya halkı adına teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun, kazanan Alanya olsun” dedi. Başkan Yücel’in konuşmasının ardından dua edildi ve akabinde ilk çöp döküm işlemi gerçekleştirildi.

PROJENİN GELİŞİM SÜRECİ

Alanya’nın 30 yıllık hayali olan proje için daha önce ALTAB çatısı altında 16 belde belediyesi ve Alanya Belediyesi ortak çalışma yürütmüş, 2003 yılında zemin araştırmaları yapılmasının ardından Türkler Mahallesi’nde yapılması yönünde karar kılınmıştı. Proje, 2017 yılında gerekli izinlerin alınmasının ardından Menderes Türel tarafından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun da katılımıyla temeli atılarak yükselmeye başlamıştı. 2019 seçimlerinde Muhittin Böcek’in Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesiyle kaldığı yerden devam eden çalışmalar neticesinde tesis, bugün ilk çöp alım işlemini gerçekleştirmiş oldu.