KERİM TOKSÖZ YAZDI:

Siyaset gönül alma sanatıdır. Siyasette gönül alırsan, millet ile kucaklaşırsan, derdine derman olursan her zaman da seninle olur insanlar. Siyasi hayatında hep gönül alan isimdir Mustafa Toklu. 18 yaşında adım attı AK Parti'ye. Mütevazi kişiliği ve dürüstlüğü ile tanıdı Alanya kendisini. Genç yaşına rağmen bilgi, birikim ve tecrübesiyle Alanya siyasetine hep damga vurdu. 
Yaşamı boyunca yanında olan, birlikte yol yürüyen ve aynı davaya gönül veren insanlara da her zaman Vefa'sını gösterdi. Vefa'nın İstanbul'da bir semt isminden ibaret olmadığını dosta düşmana kanıtladı Mustafa Toklu. Ramazan ayında da Vefa yemeğinde buluşturdu AK Parti Ailesi'ni Mustafa Toklu. 
İnsanlar akın akın geldi Olive Garden'e. 3 bine yakın insan için organize edilen yemeğe akın akın geldi insanlar, Olive Garden'e. Sadece 3 bine yakın insan için hazırlandı Olive Garden ama gelen insan sayısı 5 bini aştı. 
Gelenin kimisi salonda yer bulamayınca geri döndü, kimisi yemek yetmediği için sadece çorba ile geriye orucunu açabildi. 
Elbette böylesi bir organizasyonda aksaklıklar olacaktır. Bunlar hoşgörü ile karşılanmalı. Önemli olan AK Parti'ye gönül verenleri buluşturmaktı, bunu da başardı Mustafa Toklu. 
Mustafa Toklu, Vefa iftarında dosta düşmana partisinin Alanya'daki gücünü de gösterdi bir anlamda. 
Muhalefetin, 'AK Parti artık bitti, 2023 seçiminde sandığın dibinde kalacak' sözünün tam tersine Olive Garden'daki Vefa yemeği, AK Parti'nin bitmediğini bir kez daha gösterdi. 
Gücünü milletten alan AK Parti'nin iftarında da milletin kendisi vardı. 
Millet AK Parti'yi, AK Parti'de millet ile omuz omuza olduğunu bir kez daha kanıtladı. 
Milletin gönlünde AK Parti, AK Parti'nin gönlünde Millet var. 
Alanya'lının gönlünde Mustafa Toklu, Toklu'nun gönlünde de Alanya var.