Alanya Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Alanya Kitap Günleri'nde Yüksek Mimar ve Yazar Zuhal Uğurtay Ayaydın yarın okuyucularıyla biraraya gelecek. Alanya Kültür Merkezi'nde saat 14.00'da, 'Gençlerle Kendi Keşifleri Üzerine Yolculuk' konulu söyleşide okuyucularıyla buluşacak olan Ayaydın, saat 15.00'da ise kendi kaleme aldığı ve piyasaya çıkardığı Sen'i Okumak adlı kitabını imzalayacak. Ayaydın, "Tüm okurlarımı yarın saat 14.00'da söyleşime ve saat 15.00'da imza kitabımın imza törenine davet ediyorum" dedi 

ZUHAL UĞURTAY AYAYDIN KİMDİR?
1980’de Isparta doğdum, 18 yaşına kadar tüm temel öğretilerimi bu şehirde oluşturdum. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde Mimarlık eğitimine başlamak, İstanbul’la tanışmama sebep oldu.
İstanbul’da yaşam, mücadele ve gerçek beni keşfetmeye başlamakla geçti.
Zevklerimi, tarzımı, tercihlerimi fark ederek büyüdüğüm şehir...
Çocukken havuçtan minyatür eşyalar yapan, resimler çizip her yere simgesel sergiler açan, renk ve biçimlerin önemini hep anlayan ve arayan biri oldum. Yazmayı öğrendiğim ilk yıllardan beri yazıyorum.
Hissettiklerimi, gördüklerimi, yaşadıklarımı, anladıklarımı yazıyorum.
Sanat ve edebiyat en büyük besinlerim oldu. Bu yüzden mimar oldum.
Her şeyi okumak, yazmak ve çizmek için...
Aktif olarak mimarlık mesleğini Alanya’da sürdürüyorum. Evli ve bir çocuk annesiyim. Her alanda araştırmaya, her yeni fikri geliştirmeye, bilmediklerimi öğrenmeye, gençlerin umutlarını yeşertmeye, yaşamaya, sevmeye, sanata, müziğe, en çok da doğanın barındırdıklarına tutkunum.
“Ben varsam, ben varım” diyen ve elinden geldiğince kendi benliğine sahip çıkmaya çalışan bir insanım işte.