İçişleri Bakanı Süleyman Soylu verdiği talimat le Türkiye’nin her yerinde, korona virüs denetimi yapılmasını istemişti. Umuma açık yerlerdeki hijyen önlemleri, maske kullanımı ve sosyal mesafe gibi kurallara dikkat edilip edilmediği gibi konularda yapılacak olan denetim sabahın erken saatlerinde başladı.
Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer dün yaptığı açıklama ile Alanya’daki tüm birimlerin denetime katılacağını açıklamış ve çok geniş çaplı br denetim yapılacağını söylemişti. Kaymakam Ürkmezer, pazarlar, iş yerler, marketler, toplu taşıma, lokantalar, kafeteryalar, ticari taksiler ve tüm yaşam alanlarında sıkı br denetim olacağını belirtmişti.
DENETİMLER BAŞLADI
Bugün sabahın erken saatlerinde Kaymakam Ürkmezer’in talimatıi le, Alanya Belediyesi ve Antalya Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, Alanya İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, Alanya İlçe Emnyiet ve Jandarma ekipleri denetime start verdiler. Denetimlere oda başkanları ve sivil toplum kuruluşları temsilciler de eşlik ediyor. Alanya’yı karış karış gezecek olan binlerce kişilik denetim ordusu, kurallara uymayanlara gerekli cezai işlemler uygulayacak.