Alanya Belediyesi Şubat ayı meclis oturumunu Alanya Kültür Merkezi’nde Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in başkanlığında gerçekleştirdi. Oturuma Milliyetçi Hareket Partisi’nden Kerim Ertekin, Mehmet Babaoğlu ve Ali Şahin sağlık sorunlarından dolayı katılım gösteremezken Adem Er, Emine Çalış ve Kerim Aydoğan ise mazeretli olarak katılamadı. İyi Parti’den ise Can Kamburoğlu, Fikret Arık, Didem Dim Özaltın ve Hacı Mevlüt Zavlak oturuma katılım göstermedi.

MECLİS ÜYELERİNE GEÇMİŞ OLSUN MESAJI

Meclis oturumunun açılış konuşmasını gerçekleştiren Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Bugün hastalık nedeniyle aramızda bulunamayan tüm meclis üyesi arkadaşlarımıza büyük geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Umuyorum ki kısa sürede içerisinde bulundukları süreçleri atlatıp yeniden aramıza katılacaklardır. Bu vesileyle tedavi gören tüm vatandaşlarımıza da geçmiş olsun diyorum” dedi.

“YAĞIŞTAN DOLAYI YAŞANANLAR HEPİMİZİ ÜZDÜ”

Başkan Yücel, “Antalya’mızda, ilçelerinde ve kentimizde meydana gelen aşırı yağışlar ve fırtına nedeniyle yaşanan afette zarar gören esnafımıza, çiftçilerimize ve tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Yüce Rabbim bir daha yaşatmasın. Oluşan zararlar hepimizi derinden üzdü” diye konuştu.

ÜÇ AYLARIN BAŞLANGICI VE REGAİP KANDİLİ

“13 Şubat Cumartesi günü dinimizde önemli yeri olan üç ayların başlangıcını ve 18 Şubat Perşembe gecesi ise Regaip Kandilini idrak edeceğiz” diyen Başkan Yücel, “İslam Alemi’nin ve tüm Alanyalı vatandaşlarımızın bu mübarek günlerini tebrik ediyor; bu vesile ile tüm dünyada milyonlarca insanın ölümüne ve hastalanmasına sebep olan salgının sona ermesini ve normal yaşantımıza bir an önce dönmeyi Yüce Rabbimizden niyaz ediyorum.

“TEDBİRLİ OLMAYA DEVAM ETMELİYİZ”

Devletimizin tüm kurumları ile işbirliği içinde COVID-19 pandemisi ile mücadele etmeye devam ediyoruz. Kısıtlamalarla salgının yavaşladığını, vakaların azaldığını biliyoruz. Özellikle salgının sonlanmasında en etkili gücümüz olan aşının yaygınlaşması ile rahatlamayı umuyoruz. Elbette bizler de sıramız gelince aşımızı olacağız. Ancak toplumun tamamının aşılanması tamamlanıncaya kadar tedbirleri elden bırakmamalı, maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymaya devam etmeliyiz.

“TÜM HASTALARA ŞİFA DİLİYORUM”

Sözlerime son verirken, pandemide kaybettiğimiz tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, şu anda hastanede ve evlerinde tedavisi devam eden tüm hastalarımıza acil şifalar dilerim. Meclis üyemiz, değerli büyüğümüz Kerim Ertekin’e de acil şifalar diliyorum. Salgınla mücadelede en ön saflarda mücadele eden sağlık çalışanlarımıza, devletimizin tüm kurumlarına ve kurallara uyarak salgının azalmasına destek veren tüm vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum” dedi.

800. YIL LANSMANI 19 ŞUBAT’TA

Başkan Yücel konuşmasının son bölümünde ise şu ifadelere yer verdi: “Alanya olarak, Sultan Alaaddin Keykubat’tan bugünlere taşıdığımız mirasımızın, Türk İslam Medeniyeti ile tanışmamızın 800. sene-i devriyesine iştirak etmiş bulunmaktayız. Ardımızda bıraktığımız zorlu bir yıldan sonra, Alanya Belediyesi olarak gayemiz, fethin ve fetih coşkusunun 2021 yılı süresince ilçemize, daha sonra ulusumuza ve tüm dünyaya yayılmasına vesile olmaktır. Bu yıl boyunca çeşitli etkinlik ve programlarla Alanya’nın fethini kutlayacağız. Bu kapsamda, 19 Şubat tarihinde Atatürk Spor Salonunda pandemi kurallarına uyarak kısıtlı bir katılımla Alanya’nın Fetih Kutlamalarının lansman programını gerçekleştireceğiz.

“HEDEFİMİZ YÜKSEK STANDARTLARI OLAN BİR KENT”

Alanya’yı yüksek standartlara sahip, güvenli, sosyal ve kültürel hayatı zengin, halkın yaşamaktan mutlu olduğu örnek bir dünya kenti yapmak misyon ve vizyonumuzla çalışırken, işbirliğinde ve çözüm ortaklığında bulunduğumuz tüm kamu ve sivil toplum kuruluşlarının destekleriyle fetih kutlamalarını en üst düzeyde etkinlikler ve tanıtımlarla gerçekleştirmek en büyük arzumuzdur. Sahip olduğumuz ortak manevi ve milli değerlerin hassasiyeti ile tüm Alanya halkının verecekleri ilgi ve destekleriyle fetih coşkumuza ortak olmalarını ve aynı heyecanı bizlerle paylaşmalarını temenni ediyorum.” Başkan Yücel’in konuşmasının ardından gündem maddeleri okunup oylandı ve meclis oturumu sona erdi.