Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı Kaymakamlar Kararnamesi bugün Resmi Gazete'de yayınlandı. Bu kararname ile birlikte Alanya'da 3.5 yıldır görev yapan Kaymakam Mustafa Harputlu, Alanya Kaymakamlığı'ndan, Hatay'ın Antakya Kaymakamlığı'na atanırken, yerine ise Karabük'ün Safranbolu Kaymakamı Fatih Ürkmezer atandı. 
KAYMAKAM FATİH ÜRKMEZER KİMDİR?
1977 yılında İzmir’in Bergama ilçesinde doğdu. 2000 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun oldu. Aynı yıl açılan sınavda başarı göstererek Kaymakamlık mesleğine başladı.
 
Sırasıyla;
 
2001-2002 İngiltere Nottingham Üniversitesi- 'Sosyal Politika ve Kamu Yönetimi' alanında Yüksek lisans,
2004-2005 Afyonkarahisar - İhsaniye Kaymakamı
2005-2007 Bingöl - Adaklı Kaymakamı
2007-2010 Erzurum - Tortum Kaymakamı
2010-2011 Balıkesir - Manyas Kaymakamı
2011-2014 İngiltere Southampton Üniversitesi - 'Sosyal Politika' Doktorası (PhD)
2014-2015 Muğla –Hukuk İşleri Müdürü ve Vali Yardımcısı V.
2015-2017 Muğla – Ortaca Kaymakamı
2017 Karabük- Safranbolu Kaymakamı ve Safranbolu Belediye Başkan V. (08.04.2019’a dek)
 
Safranbolu Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı süresinde tüm okul çağındakilere dönük olarak ‘’Safranbolu Okuyor’’ projesi ile 40.000 Kitap dağıtıldı ve 6 adet Z Kütüphane tamamlandı. Yine bu dönemde 15000 çocuk sinema ile tanıştı ve 6.000 çocuk ilk defa Safranbolu’yu gezdi. 2018 Mart’ında “Çocuklar ve Fidanlar Büyüyor” projesi ile hem çocuklar hem de yaşlılar için Orman oluşturuldu. Bölgede ilk ve örnek tamamen ücretsiz “Müzik Okulu” açıldı. Yaşlı vatandaşlarımız için “Acil Destek Butonu” Projesi başlatıldı.
 
Tüm bu projelerin alt başlıkları ile desteklediği ana proje SADEP (Safranbolu Acil Destek Programı) çalışması ile İçişleri Bakanlığı tarafından ''Vatandaş Odaklı Proje'' alanında Türkiye çapında en iyi üç projeden biri seçildi. SADEP projesi ile Vatandaş Odaklı Proje Ödülünü İçişleri Bakanı Sayın Süleyman SOYLU’ nun elinden aldı.
 
Belediye Başkanlığı döneminde Safranbolu ilçesi “Sıfır Atık Projesi” kapsamında Pilot İlçe seçildi. Çevre ve Şehircilik Bakanı’nı Sayın Murat KURUM tarafından açıklanan bu proje ile Unesco Dünya Miras Listesinde yer alan Safranbolu’nun bu alanda da öncü olmasının yolu açıldı. Sıfır Atık projesinin tüm ilçeye yayılması çalışmaları bu dönemde başladı.
 
Muğla – Ortaca ilçesinde çalıştığı dönemde Turizmin 12 aya yayılması konusunda yerel yönetim ve STK’larla işbirliği içerisinde 3 projenin hayata geçirilmesi çalışmalarını başlattı. “Dalyan Kefal Balığı Festivali” , “Uluslararası Dalyan Caretta Run -Dalyan Maratonu”, “Kaplumbağalar ile Yüzüyoruz- Dalyan Açık Su Yüzme Yarışı” projeleri bu dönemde başlamış olup her yıl düzenli olarak yapılmaya başlanmıştır.
 Ayrıca Erzurum Atatürk Üniversitesinde başladığı “İşletme-Yönetim ve Organizasyon” alanındaki ikinci bir doktora çalışması tez aşamasındadır.
Çok iyi derecede İngilizce bilmektedir.  Evli ve 2 çocuk babasıdır.