Alanya Belediyesi “ Tek Tip Sahil Büfesi” projesi için çalışmalara başladı. Demirtaş’tan Okurcalar’a kadar Alanya sahillerinde bulunan büfelerin tek tipe dönüştürülmesini sağlayacak olan çalışma kapsamında yıkım işlemleri başladı. Oba Mahallesi’nde bulunan sahilden başlayan çalışma kapsamında belediye ekipleri hak sahipleri ile birlikte yıkım işlemi gerçekleştirdi. Alanya Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri vatandaşlara personel ve malzeme desteği sağlıyor.

ÇALIŞMALAR TURİZM SEZONUNA KADAR TAMAMLANACAK
Alanya Belediyesi’nin yaklaşık 2 yıldır üzerinde çalıştığı proje kapsamında gerekli kurumlarla yapılan görüşmeler geçtiğimiz aylarda onaylanmıştı. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel geçtiğimiz günlerde projeyi turizmcilerle paylaşmış ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği projenin destekçisi olduğunu açıklamıştı. Turizmcilerin mağdur olmaması için sezonun sona ermesini bekleyen Alanya Belediyesi, Oba’dan başladığı çalışmayı şehrin tamamına yayarak turizm sezonuna kadar imalatı tamamlayarak vatandaşların ve misafirlerin kullanımına sunacak.

YÜCEL “DÜNYANIN EN GÜZEL KENTİNE YAKIŞIR BİR PROJE OLACAK”
Dünyanın en güzel kenti Alanya’ya yakışır bir sahil projesi hazırladıklarını kaydeden Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, projenin hayata geçmesi konusunda destek veren turizmcilere ve vatandaşlara teşekkür etti. Yücel, “Alanya sahillerinde ortaya çıkan görüntü kirliliğinin önüne geçmek ve haksız rekabetin önlenmesi adına uzun zamandır üzerinde çalıştığımız proje için ilk adımı atmış bulunuyoruz. Yıkım işleminin tamamlanmasının hemen ardından imalat aşamasına geçerek turizm sezonuna kadar çalışmalarımızı tamamlayacağız. Alanya sahillerinde daha estetik bir görüntü ortaya koyacak olan projemiz tamamlandığında Alanya sahilleri vatandaşlar ve misafirler tarafından daha rahat kullanılır hale gelecek ve vatandaşlarımız sahillerden daha fazla istifade edebilecek. Bu aşamada bizlere destek olan kurumlarımıza, vatandaşlarımıza ve çalışmayı birlikte yürüttüğümüz turizmcilere teşekkür ederim.” dedi.