Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İlçe Başkanı Mustafa Toklu, Alanya’nın merkezdeki trafik sorunlarının çözülmesi için hem Alanya Belediyesi hem de büyük şehrin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesini istedi. Gündeme dair açıklamalarda bulunan Toklu, önümüzdeki günlerde mahalle başkanları, kadın ve gençlik kolları ile partiye 2001’den beri emek verenlerle kaynaşma organizasyonu düzenlemeye devam edeceklerini söyledi.  

70 MİLYONA YAKIN YATIRIM
Toplantıda AK Parti döneminde Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nün Alanya’ya yapmış olduğu yatırımları değerlendirdiklerini açıklayan Toklu, “Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nün yapmış olduğu sunum sonrasında da Alanya’daki vatandaşlara verilen hizmetler, yardımlar hakkında bilgi aldık. Bir yıllık süreçte ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza, engelli vatandaşlara ve yetim ailelerine, şehit, gazi ailelerine 70 milyona yakın yatırım ilçedeki sosyal devletçiliğin ve hükümetin Alanya'ya verdiği önemin göstergesi” dedi. 

PAYALLAR'DA İNCELEME BAŞLANACAK
Payallar’a yapılacak devlet hastanesi ile ilgili süreci geçtiğimiz günlerde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun paylaştığını hatırlatan Toklu, “İnşallah bu hafta da hem müteahhit firmanın hem il sağlık müdürlüğünün yetkilileri ile birlikte yer teslimi yapılan Payallar Devlet Hastanesi’nde bir dizi incelemelerde bulunacağız. Bu hafta içerisinde inşallah hastanenin arsasında incelemelerde bulunarak bayramdan sonra hızlı bir şekilde inşaat çalışmalarına başlanacağının da müjdesini vermek istiyorum. Sağlıkta Alanya’ya yapılan yatırımlar diğer hizmetlerde olduğu gibi devam edecek” diye konuştu.   

NETLEŞİNCE PAYLAŞILACAK
 Alanya-Antalya Otobanı ile ilgili çalışmaların ne aşamada olduğu sorulan Toklu, sürecin önceki dönemlerden beri takip edildiğini söyledi. Toklu, “Otoban Bakan Çavuşoğlu, il başkanı ve bölge milletvekillerinin gündeminde olan ve ulaşımla ilgili Alanya’ya kazandırılmak istenen önemli projelerden birisiydi. Devam eden çevre yolunun yanında otoban projesinin proje etüd çalışmaları da takibimizdeydi. Bakan Çavuşoğlu Yap-İşlet-Devret modeliyle bir çalışmanın yapıldığını söyledi. Projeyle ilgili detaylar daha da netleştiği zaman kamuoyu ile paylaşacağız” dedi. 

40 MİLYONLUK YATIRIM PLANLANIYOR
Tarımda sulama sorunu ile ilgili soruyu cevaplayan Toklu, "Dim Barajı’nın sulaması ile ilgili yaklaşık 2 yıldır hızlı bir çalışma içerisindeyiz. Ekstra gelen ödeneklerle, bölgelere verilen sularla, sulama alanlarının artırılması ve sulanmayan alanlara verilen tarım ve tarımcı kişilerin önünü açmak için var gücümüzle çalışıyorduk. Özellikle Mahmutlar bölgesinde yukarı mahallenin olduğu kısımda da yaklaşık 500 dönümlük bir alanda da sulama ile ilgili talep vardı. Bu alan zaten sulama projesi içerisinde olan bir bölge. Sulama projesinin içerisinde olmayan bir bölge de var. Biz bununla ilgili hem bölge müdürlüğümüzde görüşmelerimizi gerçekleştirdik hem de akabinde Alanya'da bölge müdür yardımcılarımız, şeflerimiz ile bir toplantı gerçekleştirdik. Zaten bu sürecin belirli bir noktasına geldik. Mahmutlar bölgesinden gelen talep doğrultusunda bölge müdürü vekilimiz ile yapmış olduğumuz toplantıda özellikle pompaj alanının tamamlanması ve o bölgeye suyun verilmesi ile ilgili yaklaşık 40 milyon civarında yeni bir yatırım yapılması planlanıyor. Biz bununla ilgili girişimlerimizi sürdürüyoruz. Vatandaşımızla da en kısa sürede suyun verilmesi ile ilgili çalışmayı yapıyoruz” diye konuştu.   

'HÜKÜMETİMİZ ALANYA DUYARLILIĞINI GÖSTERDİ'
Doğu bölgesinde ciddi anlamda su, kuraklık ve suyun olmasına rağmen su kalitesinin düşüklüğü ile ilgili sıkıntısı yaşandığını dile getiren Toklu, “Kargıcak  ve Mahmutlar’ın bir kısmındaki bu sorunları çözdük. Şimdi geriye kalan kısımdaki sıkıntıların çözülmesi ile ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bugüne kadar 2001 yılından 2021 yılına kadarki yatırımların hepsi AK Parti döneminde yapıldı. Alanya cumhuriyet tarihinde toplam yapılan yatırımlar kadar bu 20 yıllık süreçte yatırımlar yapıldı. Şunu bir kez daha ifade etmek istiyorum ki dün, bugün, yarın ne zaman olursa olsun zaten yaparsa yine AK Parti yapar. Hem su hem ulaşım hem sağlık alanındaki tüm sorunların ve hizmetlerin takipçisiyiz. Sonra da takipçisi olacağız. Hükümetimiz de yapmış olduğu çalışmalarla duyarlılığını her zaman Alanya'ya gösterdi. Önemli olan bu projelerin, bu yatırımların Alanya'ya hızlı bir şekilde kazandırılması. Teşkilat olarak zaten tüm Alanya yapılan yatırımların birebir arkasındayız” ifadelerini kullandı.  

'SORUMLULUK YERİNE GETİRİLMELİ'
Turizm esnafını sürekli ziyaret ettiklerini paylaşan Toklu, “Ziyaretlerimizde 2 konuyu gördük. Birincisi iskele bölgesindeki ulaşım sıkıntısı ve ciddi anlamda bir trafik oluşuyor. Şu an Alanya merkezinde çekmiş olduğu en büyük sıkıntılardan bir tanesi de ulaşım. Ulaşımla ilgili mutlaka hem Alanya Belediyesi’ne hem büyükşehire fikirlerimiz beyan ediyoruz. Hızlı bir şekilde Alanya merkezdeki trafik sorunlarının çözülmesi için hem Alanya Belediyesi hem de büyük şehrin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesini rica ediyoruz. İktidar olarak bizim o bölgede yapmamız gereken bir tasarruf varsa da hem Alanya Belediyesi’ne hem de büyükşehir belediyemize destekçi olmaya hazırız. Ulaşımla ilgili çok ciddi sıkıntı var. Bu sıkıntının giderilmesini yetkililerden talep ediyoruz. Ulaşıma kapalı olan bölgede de esnaflarımızın motosiklet kullanıcıları ile ilgili eleştirileri var. Yayalara açık olan yerlerde özellikle motosikletlerin hızlı şekilde geçmesi yayaları rahatsız ediyor. Oradaki vatandaşlarımız için güvenlikle ilgili sıkıntı oluşturması bizleri de rahatsız etti. Kaymakamımız ve ilçe emniyet müdürümüzle görüşmelerimizi yaptık. Alanya Belediyesi’ne ve emniyete vatandaşların sıkıntılarını ilettik. Zabıtanın ve emniyetin Alanya'daki esnafın bu motosiklet teröründen kurtulması ile ilgili çalışmaların hızlandırılması gerektiğini ifade ettik” dedi