Alanya Belediye Meclis Üyesi Yılmaz Bağışlar yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
"Antalya Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı olağan meclisinde oy birliği ile onaylanan 2022 yılı tahmini bütçe tutarı bakımından, 695.000.000.00 TL bedel ile Alanya'mız Antalya ilçeleri arasında en büyük bütçeli ilçe olarak bizleri ziyadesiyle gururlandırmıştır.
Önümüzdeki yıllara ışık olması ve mevcut bütçeye katkı sunması bakımından, acizhane bir kaç düşüncemi sizlerle paylaşmak istiyorum.
1) Belediyemizin gelir kaynakları incelendiğinde, %60 ' a yakın oranda yani yarıdan fazlasının resmi harçlar, kira bedeli, işgaliye bedeli, ilan-reklam bedeli vs. gibi durağan gelirlerlerden elde edildiği anlaşılmaktadır. Öncelikle  şehrin marka değerini yükselten, gelir arttırıcı turizm ve tarım yatırımlarına öncelik verilmesi gerektiği görülmektedir. Örneğin; Dim vadisi, Alanya kalesi, yayla turizmi, Eko turizm gibi alanlarda projeler geliştirmek için bölgemiz coğrafi yapısı çok uygundur. Ayrıca, çeşitli sahil düzenleme projeleri ile de bu tür projeler geliştirilebilir. Yine bu tür projelerin, sadece belediye bütçesi ile değil, merkezi hükümetin, turizm ve tarım Bakanlığı'nın bütçe katkısıyla gerçekleştirilmesi ve bu anlamda katkı alınması gerekmektedir. Örneğin, turizm bakanlığı destekli yüksek bütçeli bir proje ile Alanya sahillerinin dalga kıran, kum tutucu proje ile geliştirilmesi gerekiyor ve Alanya' mızın Uğrak' tan Alara' ya bütüncül ele alınması gerekiyor. ( Kargıcak-Kestel arasında, kıyıda oluşan kayalaşma bakımından bir aciliyet söz konusu ) 
2) Belediyemizin gider kalemleri incelendiğinde, %50 neredeyse yarıya yakını, personel maaşı ve araç bakım onarım- araç kiralama vs. gibi mecburi harcamalardan oluştuğu anlaşılmaktadır. Burada en önemli husus artan nüfus ve kontrolsüz büyüyen Alanya gibi ilçe belediyelerinin baş etmesinin uzun vadede güç olacağıdır. Kontrolsüz artan nüfus ve büyümenin önüne geçmek için, şehrin katma değerini yani kalitesini yükseltmek gerekiyor. Daha çok kalabalık, daha çok personel, daha çok araç gereç, daha çok yakıt ihtiyacı vs. demektir. Nüfus arttıkça , daha çok gider olacaktır. Yazlık nüfusun 4-5 katına çıktığı düşünüldüğünde bu nüfusa aynı sayıda personel ve araç gereçle kaliteli hizmet vermek zorlaşacaktır.
 Bu hususa, Büyükşehir yasası ile il merkezine uzak mesafede bulunan ve nüfus yoğunluğu fazla olan Alanya gibi ilçeler ile Konaklı, Mahmutlar gibi mahalleler olumsuz etkileri olmuştur ve yasa kaynaklı gelir sorunları bulunmaktadır. Bu konuya da bir çözüm getirilmesi gerekmektedir. Teknik ve iktisadi açıdan, Antalya merkez ilçesi Muratpaşa ile Alanya aynı statüde değerlendirilemeyeceği gibi Alanya ' nın uzak mahallesi Bayır köyü ile 50 bin nüfuslu Mahmutlar' da aynı statüde değerlendirilmemelidir.
3) Önemli bir hususta, iklim değişikliğine bağlı küresel ısınma... Bu konu da önümüzdeki yıllar için dünyamızı ve Alanya' mızı tehdit etmeye devam ediyor. Acil eylem planları ve iklim master planlarının yeni bütçeye eklenerek önlemler alınmalıdır.
Bütçemizin Alanya' mıza hayırlı olmasını diliyorum."