AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Toklu ile Otoban Projesi'nin inşa edileceği güzergahı inceleyen CHP'li Demirci, "Alanya için bundan sonra da aklımızın erdiği her konuda katkı koymaya hazırız" dedi  

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Alanya İlçe Başkanı Mimar Mustafa Toklu ile birlikte Karayolları Genel Müdürlüğü'nün Yap-İşlet-Devret modeliyle inşa ettireceği Antalya-Alanya Otoban Projesi'nin geçeceği güzergahta incelemelerde bulunan CHP'li Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve Şehir Plancısı Erkan Demirci, bu konuda endişelerini bizzat aktarma imkanı buldu. Demirci, "Millet ittifakını temsil eden  büyükşehir meclis üyeleri olarak daha önce açıkladığım üzere Ak Parti temsilcileriyle henüz proje aşamasında olan otoban projesinin Oba'daki çevre yoluna bağlantı güzergahı üzerinde önce ofis çalışması, sonrasında ise arazi tespiti yaptık. 
Konu hakkındaki tespitlerimi bu platformdan paylaşmak isterim.
1. Otoban  kısa zaman içerisinde açılmayacak. Hiç kimse bu konuda aceleci olmasın.  Öncelikle projenin kesinleştirilmesi, imar planlarına işlenmesi ve bölgedeki mağduriyetlerin  giderilmesi amaçlanıyor. Bu açıdan Karayolları Genel Müdürlüğü'nce hazırlanmış olan otoyol  projesinin revize edilip edilemeyeceği üzerinde duruluyor. 
2. Mevcut proje neredeyse bütünüyle sıkıntılı ama Çıplaklı çıkışı ve Değirmendere bölgesinden itibaren parsel parsel yaşanan mağduriyetler dışında Karakocalı ve Oba'yı adeta bıçak gibi ikiye bölüyor. Kentin mekansal gelişimine set vuruyor.  Bunu engellemek ve Oba Mahallesi'nin mekansal bütünlüğünü koruyabilmek için otoyol ve çevre yolunu birbirine kavuşturan bağlantı yolu başta olmak üzere tüm güzergahın yeniden gözden geçirilmesi şart gibi duruyor.
3. Mevcutta Oba'da sonlanan otoyol projesinin mutlaka Gazipaşa Havalimanı'na kadar uzatılması gerekiyor. İnşaat uzun soluklu bir süreç. Belki bizler göremeyiz ama otobandan maksimum faydayı alabilmek için projenin mutlaka havalimanına kadar uzatılması gerekiyor. 
4. Aynı şekilde halen Konya Manavgat ve Antalya bağlantısı kesinleşmiş olan, Alanya bağlantısı ise iptal edilme noktasında olan  hızlı tren  bağlantısının da bırakın iptal edilmeyi, Gazipaşa Havalimanı'na kadar uzatılması faydalı olacaktır. Kayseri Konya üzerinden gelecek hızlı tren hattı Kapadokya ile  Alanya'nın etkileşiminin artmasını sağlayacak ve ilçe ekonomisine hem iç, hem de dış turizm açısından katma değer yaratacaktır. Bu konuyu bütün Alanya kent dinamikleri olarak sahiplenmemiz gerekiyor. Devlet Demiryolları projenin Alanya bağlantısını yapmayacak gibi duruyor.
5. Yukarıdaki hususlarla ilgili bakışımızı, kişisel ve mesleki düşüncelerimizi siyasetten bağımsız olarak, teknik çerçevenin dışına çıkmadan meclis üyesi arkadaşım Can Kamburoğlu'yla birlikte iktidarı temsil eden ve yatırımcı kamu kuruluşuyla iletişim halinde olan Ak Parti ilçe başkanı Sn. Mustafa Toklu'ya ve ekibine ilettik. Kendilerinin de benzer kaygılar içerisinde olduğunu gördük. 
Alanya için bundan sonra da aklımızın erdiği her konuda katkı koymaya hazırız."