Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’un da desteği ile elde edilen akreditasyonla Alanya’da 18-30 yaş arasındaki gençlerin Avrupa’da ve Alanya’da yapılacak sosyal sorumluluk etkinliklerine katılarak önemli deneyimler edinmesi mümkün olacak.
Alanya HEP Üniversitesinde yapılan projelerde farklı ülkelerden gelen 72 gencin Alanya’da misafir edilerek sosyal sorumluluk etkinliklerinde görev almalarını sağlanması hedefleniyor. Ayrıca, bir diğer proje ile 90 genç bireyin de Avrupa ülkelerindeki sosyal sorumluluk etkinliklerine katılması için başvurular gerçekleştirildi. 
Program kapsamında 18-30 yaş arasındaki tüm gençlere kapısını açan Alanya HEP Üniversitesi, herhangi bir ücret ödemeksizin gençleri Avrupa’ya gönderebilecek. Projeye katılan genç bireylerin yolculuk, konaklama, iaşe, cep harçlığı, vize, seyahat sağlık sigortası masrafların hepsi Avrupa Birliği’nin sağladığı fondan karşılanacak. 
Alanya HEP Üniversitesi gençleri sadece akademik olarak değil sosyal olarak da hayata hazırlamak misyonu ile önümüzdeki dönemlerde öğrencilerini Avrupa’ya göndermenin yanı sıra, tüm Avrupa ülkelerinden gelecek gençleri Alanya’da misafir etmeyi hedefliyor. Avrupa ülkelerinden Alanya’ya gelecek gençlerle gerçekleştirilecek sosyal sorumluluk faaliyetlerinin yanı sıra kültürel ve dil desteği de verilecek. Avrupa ülkelerinden gelen gençlerin Türk kültürünü tanıması ve Türkçe öğrenmeleri sağlanacak.