ALTSO Başkanı Mehmet Şahin'in zincir marketlerde gıda ürünü satışı dışında satış yapılmamasına ilişkin talebi üzerine Vali Yazıcı'nın aldığı karar, aradan 24 saat geçmeden iptal edildi

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şahin, 17 günlük tam kapanma kararının ardından Antalya Valisi Ersin Yazıcı ile bir görüşme yaparak, zincir marketlerin gıda ürünü satışı dışında başka bir ürün yapmamasını talep etmişti. Başkan Şahin'in bu talebi üzerine Antalya Valisi Yazıcı, 'Zincir marketler sadece gıda reyonunu açacak' maddesiyle bu talebi karara bağlamıştı. 

Vali Yazıcı'nın taleplerine olumlu yönde yanıt vermesi ve karara bağlamasına ilişkin konuşan ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, "Esnaflarımızın taleplerinin her zaman takipçisiyiz. Zincir marketlerle ilgili alınan karardan memnunuz Bizim esnafımız kepenk kapatırken, zincir marketler ayakkabı, butik gibi ürünlerin satışını da yapıyordu. Artık zincir marketler sadece gıda reyonunda ürünleri satabilecek" demişti. 

Başkan Şahin'in bu müjdesinin üzerinden 24 saatlik süre geçmeden Antalya Valiliği'nin zincir marketlere ilişkin aldığı kararın iptal olduğu haberi, ALTSO Başkanı Mehmet Şahin ve Alanya esnafında şok etkisi yarattı. Bu iptal kararına Antalya Esnaf Odaları Birliği Başkanı Adlıhan Dere ve Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası (ALESO) Başkanı Nuri Demir de tepki gösterdi. 

Başkan Dere, "Antalya İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nun 2021/27 nolu “Bünyesinde perakende olarak inşaat malzemesi,tekstil,çanta ve ayakkabı,halı,mobilya ,elektronik ürünler,beyaz eşya,klima,kırtasiye ve otomotiv ürünleri satıl reyonları bulunan marketlerin bu reyonlarınında ana faaliyet alanı bu ürünlerin satışı olan işyerleri için getirilen kısıtlamalara tabi olduğuna, bu marketlerin müşterilerin bu reyonlara ulaşmasını engelleyici fiziki Tedbirleri almalarına “ Kararı 24 saat geçmeden iptal ettirilmiştir. Yeter artık" derken, ALESO Başkanı Nuri Demir, "Yazıklar olsun. Esnaf kışkırtılıyor. Allah sonumuzu hayretsin. Bu karara imza atanları kınıyorum" diye konuştu.