Alanya'ya 7 kilometre mesafede bulunan Değirmendere Mahallesi'nde, her bayram sabahı olduğu gibi yine gelenek bozulmadı. Bayramdan bir gün önce mahalle halkı, kadınlı erkekli gerekli hazırlıkları yaptı.

Bayram sabahı erkekler bayram namazına için Değirmendere'de Çatak camisini doldururken, köy kadınları da erkenden ateşleri yakıp, Alanya'nın geleneksel Gülüklü Çorbasını kazanlarda pişirdi. Akşamdan yapılan baklavalar tabaklara konuldu. Fırında taze yaptırılan zeytinyağı, baharat çeşitleri, soğan, çökelek ve peynir karışımı pişirilen işliler kasalar içinde caminin önüne getirildi.

Değirmendere Mahallesi, Çatak camiinde hep birlikte bayram namazı kılan mahalle halkı ve misafirler, yine cami içinde sağ el göğüste tek tek bayramlaştı. Dargın, kırgın olanlar barıştırıldı. Daha sonra, akşamdan hazırlanan masa düzeneğinde kadınlar ve erkekler aynı anda kahvaltıya oturdu. Gençler çorba, işli, baklava dağıtımını yaptı. Köy cami imamı İbrahim Keyik, sofra duasını hep beraber yaptırdı. Mahalle Muhtarı Kasım Günay'ın da hazır bulunduğu anlamlı etkinlikte aynı anda 350 kişi kahvaltı yaptı. Muhtar Günay, bu anlamlı etkinliğin yıllardır devam ettiğini ifade edip, birlik, beraberlik, kardeşlik, paylaşım adına önemine dikkat çekti. Cami İmamı İbrahim Keyik de emeği geçen, katkı sunan herkese teşekkür etti.