İnsani Yardım Vakfı (İHH) Yetim Birimi Koordinasyon Merkezi, Dünya Yetimler Günü münasebetiyle Yetimler ve Anneleri için bir program hazırladı. 75 kişinin katılımı ile gerçekleşen programda yetimler için eğlenceli oyunlar, etkinlik, yarışmalar yapıldı. Toplu iftar yemeği sonrasında yetimlere hediye çeki, çikolata, gofret meyve suyu ve sütten oluşan hediyeleri takdim edildi. Program karşılıklı dualar ile bitirildi.

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın girişimleri sonucu İslâm İşbirliği Teşkilatı tarafından 2013 yılında Dünya Yetimler Günü olarak ilan edilen 15 Ramazan’da, dünyanın farklı coğrafyalarında güzel etkinlikler icra edilecek. 15 Ramazan’ın Dünya Yetimler Günü olarak ilan edilmesinin ardından geçen süre içerisinde İHH, çok sayıda rapor yayınladı ve yetimlerin katıldığı; zekat yardımları, gıda kolileri, et ve sebze paketleri dağıtıldı. Ayrıca, çocuklarda Ramazan sevgisi ve bilincine katkı sağlamak amacıyla da evler süslendi ve İHH Genç Atölye’nin hazırladığı “Ramazan Serüvenim” paketlerinden hediye edildi.

Yılın tamamında yetimlere ve ailelerine yönelik çalışmalar yürüten İHH, Türkiye dâhil 50 ülkede 130 bin 423 yetime her ay düzenli olarak hayırseverlerin yardımlarını ulaştırıyor.
Ailelerini kaybetmiş ve akrabaları yanında yaşama imkânları bulunmayan yetimler için yetimhane hizmeti sunan İHH, 13 ülkede bulunan 44 yetimhane ve 2 yetim eğitim merkezinde de çalışmalarına devam ediyor. Hali hazırda 5 ülkede 6 yetimhanenin inşaatına ise devam ediliyor. Yetimhanelerde kalan çocukların aylık barınma, gıda, sağlık ve eğitim masrafları İHH tarafından karşılanıyor.