Alanya'da 2018 yılındaki seçimde Şoförler Odası Başkanlığı'na seçilen Recep Çalış, taksici ve kamyoncu esnafının kaosa dönüşen sorunlarını bir bir çözüme kavuşturup, esnafını memnun eden müjdeli haberleri açıklıyor. Başkan Çalış, kendi döneminden önce Alanya merkezdeki duraklarda çalışırken, durak değişikliği yaparak Mahmutlar ile Avsallar'a taşınan 22 taksicinin krize yol açan problemini de çözüme kavuşturmayı başardı.

Uzun zamandan buyana ugraş verdiğimiz, bizden daha önceki dönemde taşınmış olan Mahmutlar'a giden 15 taksi plakamız ve 7 adet de Avsallar'a taşınmız olan plakalarımızın UKOME Genel Kurulu'ndan kararları geçmemişti. Seçimi kazandığımız 2018 yılı Mart ayından bu tarafa bununla ilgili yoğun bir mesai harcayarak, bu sorunun çözümü noktasında bir çaba sarf ettik. Ancak belirli aşamalara geldiğimizde bir noktada tıkandığımızı gördük. Daha sonra da bir çözüm metodu geliştirerek, bu sorunun direk Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi'ne taşınarak, buradan bu konunun çözüme kavuşturulması yönünde bir adım atmıştık. Bu konudaki fikrimiz de Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Muhittin Böcek tarafından da onay görünce kendisinin de talimatları gereğince UKOME Dairesi'ndeki görevli arkadaşlar da komisyon oluşturarak, gerekli çalışmalarımıza başladık. 

Hazırlanan raporları Büyükşehir Belediye Meclisi'ne taşıdık, yapılan görüşmeler de Bütçe Komisyonu'na secki gerçekleştirildi. Bütçe Komisyonu'nda yapılan görüşmeler de sonuca varıldı. Bu sonuçta Büyükşehir Belediye Meclisi'ne gönderilerek dün itibari ile bu konu da onaylandı. Tabiki burada bir yasal süreç işliyor. Biz o süreci beklemek durumundayız. Bize gelen bilgiler doğrultusunda dün itibariyle 22 taksicimizle toplantı yaparak, bunu kendilerine duyurduk. Bize bugün itibariyle gelen yazıya ilişkin yine taksicilere netlik kazandığı yönünde bir bilgi sunacağız. Mahmutlar ve Avsallar'a giden taksiciler için belirlenen bedelin Antalya Büyükşehir Belediyemize 30 gün içersinde ödenerek makbuzu gösterildiği taktirde arkasında Ocak ayında yapılacak olan bu arkadaşların kararları çıkacak. Bu arkadaşlarımız bulunduğu bölgelerde plakaları resmileşmiş olacak. Ben bu kararın geçmesinde katkısı olan başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek, Alanya Belediye Başkanımız Adem Murat Yücel'e, Alanyamızı Büyükşehir'de temsil eden bölgemizdeki meclis üyelerine, Antalya'daki meclis üyelerimize, bütün siyasi partilerin meclis üyelerine, Bütçe Komisyonu Üyelerine, Ulaşım Dairesi'nde görevli herkese teşekkür ederim. Bu kararın esnafımıza ve Alanyamıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" dedi