Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Antalya 23'ncü Dönem Milletvekili Hüseyin Yıldız ve Çevreci Yücel Uçur'un öncülüğünde Alanya'nın Yeşilöz Mahallesi'nde denizin içersinde bulunan Aytemiz Yanaşma Dolfeni Tesisi Kapasite Artışı Projesi için Çevresel Etki Raporu (ÇED) Raporu'nun olumlu yönde verilmesi üzerine 1. İdare Mahkemesi'ne itiraz etmişlerdi. Bakanlığın verdiği ÇED Raporu'nun uygun olmadığını savunan Yıldız ve Uçur'un öncülüğündeki isimler, söz konusu raporun iptal edilmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın aleyhine dava açtılar. 

Antalya 1. İdare Mahkemesi, Aytemiz'in bulunduğu Yeşilöz'de 26 Haziran'da keşif yapılması için karar aldı. Bu karar üzerine Mahkeme, üçü de Profesör Doktoru bilirkişi olarak atadı. 

Mahkeme, 26 Haziran'da yapılacak Aytemiz'e ilişkin keşif için atanan üç ismin mazeret bildirip, katılmama kararı aldığını açıkladı. Bu karar üzerine Mahkeme, söz konusu keşfi ileri bir tarihe erteledi. Bilirkişilerin keşife günler kala mazeret bildirip, 'Keşfe katılamayacağız' yönündeki kararları ise Alanya'da şok etkisi yarattı.