Alanya'da havalar soğuyor, sokaklar ısınıyor. 1 Ocak ile 31 Mart 2022 tarihleri arasında yapılacak olan Meslek Odası seçimleri için Alanya'da adaylar bir bir sahaya indi. 10 Meslek Odası'nın bulunduğu Alanya'da 4 oda için henüz aday çıkmazken, 6 Meslek Odası Başkanlığı seçimleri için 19 aday sahaya inip, çalışmalara başladı. 

Alanya Elektrikçiler Odası'nda Mevcut Odası Başkanı İlyas Bayır yeniden aday olarak seçimlere katılma kararı alırken, eski Başkan Tuğran Sağlamel ile Mehmet Yaman'ın ismi kulislerde aday olarak geçiyor. Şoförler Odası'nda ise Başkan Recep Çalış'a  Mehmet Yüksel'in üye ziyaretlerine başladığı öğrenildi. 

Minibüscüler Odası'nda Doğan Bacak'a karşı ALMOS Yönetim Kurulu Başkanı Paşa Özkan ile Oda Yönetim Kurulu Üyesi Ferhat Akkanat'ın aday oldukları, Metal İşleri Odası'nda Kerim Taş'ı yıkmak için Ali Rıza Açman'ın üye turuna çıktığı, Pazarcılar Odası'nda Hasan Yiğit'e karşı Bekir Akış, Nazmi Karakan, Kemal Kayabaşlı ve Hüseyin Gök'ün adaylıklarını ilan etmeye hazırlandıkları bildirildi. 
Alanya'nın üye bakımından en büyük üçüncü odası konumundaki Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nda Nuri Demir, Fatih Nizam, Selman Arıkan, Duran Şimşek'in de adaylık için sahaya inip, çalışmalara başladıkları gelen haberler arasında. 
ŞİMDİLİK 4 BAŞKAN RAKİPSİZ
Aynı zamanda Alanyaspor Kulübü Başkanlığı görevinde bulunan Kuyumcular Odası Başkanı Hasan Çavuşoğlu, Bakkallar Odası Başkanı Velittin Yenialp, Pansiyoncular Odası Başkanı Hüseyin Değirmenci ve Mobilyacılar Odası Başkanı Hüseyin Alataş'a karşı aday çıkmadı. İlerleyen günlerde rakipsiz 4 başkana karşı rakip çıkıp, çıkmayacağı ise netleşecek.