KERİM TOKSÖZ YAZDI:

Bu memlekette kamunun malına kim sahip çıkıyorsa, kim yetimin hakkını yedirmiyorsa, kim ranta karşı geliyorsa o insan benim için dünyanın en dürüst insanıdır. Memleketi için çırpınan insanlar kadar kendi cebi için çırpınan insan da var bu memlekette. O insanın mesleğini söylemeye dilim varmıyor, yazmaya da elim gitmiyor. Çünkü mesleği yerine farklı işler peşinde koşan insanların ne mesleğini yazmak, ne de ismini zikretmek istemiyorum. Böyle insanların ismini telafuz edip, onların reklamını yapıp ellerine fırsat vermek istemem, istemedim de. 
İmar Planı'nda Kamu Ortaklık Payı adı altında ayrılan kamu alanları üzerinden rant elde etmenin planlarını yapan birisi var Alanya'da. İbadethaneden, spor tesisi alanlarına, sağlık alanından, kültür alanına, belediye hizmet alanından, sanayi alanına kadar bir çok yerde vatandaşın terk ettiği yerlerin bazılarını vatandaşları kandırıp, cüzzi ücrete satın alan, bazılarını da kandırıp vekaletini alarak dava açıp, sözde vatandaşın hakkını savunmak yerine kendisi bu alanlar üzerinden servetine servet katmanın planlarını yapan bir insan var Alanya'da. 
Kamunun sırtından para kazanmanın derdine düşen, tüyü bitmemiş yetimin hakkına göz diken bir insan var bu şehirde. 
Kamu Ortaklık Payı için vatandaşa düşen 3 metrekarelik alan için bile kamulaştırma ücreti altında dava açacak para için gözünü karartan insana söyleyecek söz bile bulamıyorum açıkçası. 
Bu insanın rant uğruna yaptığı bu mücadeleye karşı Alanya'da tüyü bitmemiş yetimin hakkını korumanın derdine düşen insanları yolsuzluk, usülsüzlükle de suçluyor. 
Alanya'yı yöneten Belediye Başkanı ve ekibini de rant elde etmek ve usülsüzlük yapmakla suçlayacak kadar da alçaklaştıkça alçaklaşıyor bu insan. 
Geçmişi tertemiz, sicili düzgün, tüyü bitmemiş yetimin hakkını koruyan insanları karalayan kişi ve kişilerin önce dönüp aynaya bakmalarında yarar diye düşünüyorum. 

Eğer Adem Murat Yücel, kamunun malını korumamış olsaydı, tüyü bitmemiş yetimin hakkını savunmamış olsaydı bugün kendilerine atılan asılsız iddiaların gündeme gelmesi yerine kamunun sırtından servetine servet katan kişiye açılan kamulaştırma bedelini öder, o insanın asılsız suçlamaları ile karşı karşıya kalmazlardı. 
Burada Yücel'i ve ekibini suçlayan insanın kamulaştırma bedeli için açılan davalardan alacağı ücret tam 2 milyar TL. Yani bu astronomik bir rakam. 
Bu da açıkça gösteriyor ki, kamunun malını koruyan Adem Murat Yücel, kamunun sırtından servet kazanmak isteyen kişiye karşı adeta savaş açtı. 
Başkanlığı döneminde belediyenin parasını çarçur etmeyen, ona buna rant sağlamayan Adem Murat Yücel ve ekibi, çok isabetli kararlar alıyor. 
Kamunun malını koruduğun, tüyü bitmemiş yetimin hakkını yedirmediğin, rantçılara yol vermediğin sürece torosların evlatları her zaman dimdik arkanda durur ve duracaktır da. 
Dik durduğun müddetçe, alçaklara karşı mücadele ettiğin müddetçe de Alanya seçmeninin de senin yanında dimdik duracağına adım Kerim gibi eminim. 
Doğru yoldasın Adem Başkan.