Alanya'da yarın hatlarda çalışmama kararı aldıklarını açıklayan Kooperatif Başkanı Kerim Akıllı, "Akaryakıt giderinin artması, yolcu ücretinin düşük olması nedeni ile sadece giderleri karşılayamıyoruz. Güzel Alanyamızda grev yapmak istemezdik. Büyükşehir'e sürekli istekte bulunmamıza rağmen bir adım beklerken adım atılmadı. Yarın sabahtan itibaren hatta çıkmayacak. Alanya halkından ve öğrencilerden özür diliyoruz. Hem devletimiz, hem Büyükşehir Belediyesi, elini taşın altına koymalıydı ama koymadılar. Kamuoyuna duydulmasını istiyoruz. Gün vermiyoruz, bizimle müzakere yaparlarsa grevi sonlandırabiliriz. Bu iş bitsin, yapalım yaparız. 

Biz 2020 yılında Mahmutlar ile birleştik, Mart'ın 20'sinde pandemi oldu. Evimize ne ekmek aldık, ne de başka bir şey aldık. Biz zarar ediyoruz. Zannediyorlar ki otobüs dolu gidiyor, otobüs kazanıyor. 60 kişiden 30'u bedava gidiyor. Yüzde 12 yolcuyu ücretsiz götürüyoruz. Ulaşım sektöründe ücretsiz yolcuya ilişkin sıkıntının giderilmesini istiyoruz. Antalya, 5 İlçede otobüslere maddi destek veriyor, Alanya'ya ise yok. 

Alanya'da üç tane indi bindi var, Demirtaş indi bindi ', Alanya merkez 76.70, batıda ise 8 TL. Bunu sordum ama yanıt vermediler. Böyle bir adaletsizlik olur mu? 
Büyükşehir Belediye Başkanı ile görüşmek istiyoruz ama  ulaşamıyoruz. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri ile görüşelim dedik ama iki saat kapısında bekledik ama görüşemedik. Büyükşehir'i yönetenler, bizimle görüşmüyorlar."